Отделиха пари за фитнес на открито

Подобни площадки има изградени в много градове. На снимката: площадка в Стара Загора

Две площадки на открито с гимнастически уреди трябва да бъдат изградени с пари от бюджет 2013. Това е решение на ОбС по предложение на председателя на Постоянната комисия „Младежта, трудова заетост, спорт и туризъм“ Илия Ганчев. То е провокирано от подписката и създадената фейсбук група „Street fitness в Първомай“. В предложението му е записано: „Необходимостта от разширяване възможностите за спорт и развлечение в община Първомай изисква да дадем своето съгласие за изграждане на открита спортна площадка за фитнес стрийт съоръжения, което ще даде възможност на всеки желаещ гражданин да прекарва свободното си време в занимания с фитнес, рехабилитация и спорт.“ Предвижда се поставянето на крос тренажор, степер, велотренжор, лост, успоредка, уреди за изтласкване, стречинг, тренажор за стягане на ханша и за набиране, закрепени върху безопасна каучукова настилка.

Според проучване на младежите, събрали подписката, една такава площадка струва около 3 000лв. Готовност да помогне още през лятото заяви Красимира Александрова. Кметът на общината Ангел Папазов потвърди, че 6000лв ще бъдат отделени и използвани по предназначение.

Площадките ще бъдат две – за северната и южната страна. Предстои да бъдат избрани подходящите места. Предложенията за сега са за градския парк и градината в двора на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“. Идеята е да са на сянка, за да не се нагряват уредите и да са на място с лесно наблюдение.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини