Частичен вот за кмет в Гърмен, Белене и Трън

Над 12 000 избиратели в Гърмен могат да упражнят правото си на глас за избор на кмет. До местния вот се стигна след като през май Ахмед Башев стана депутат от ДПС.

За кметския стол ще се борят съседите Минка Капитанова от ДПС и Верхад Ислямов от ГЕРБ. Междусъседски войни в деня на вота местните не очакват.

Очаква се избирателната активност да бъде най-висока в село Дебрен, откъдето са и двамата кандидат-кметове.

Днес се произвеждат частични избори за кмет на община Белене. В надпреварата за поста участват Милен Дулев - издигнат от местна коалиция "Бъдеще за община Белене", Милена Мънева от политическа партия "Нова алтернатива", Емил Михайлов, издигнат от местната коалиция "Демократи и земеделци за Белене", и Момчил Спасов - кандидат на БСП. До частичните местни избори се стигна, след като кметът на община Белене Петър Дулев бе избран за народен представител в 42-то Народно събрание от листата на Коалиция за България.

Частични избори за кмет ще се състоят днес и в община Трън. Шестима претенденти ще се конкурират за кметския стол в града. Кандидатът на ГЕРБ е настоящият секретар на общината - 33-годишната Станислава Алексиева. Избраник на местната коалиция БСП-Земеделски народен съюз е началникът на отдел "Социални дейности" в общинската администрация Георги Миленков. СДС стои зад кандидатурата на представител на местния бизнес - Николайчо Панов. За партия "Нова алтернатива" ще се състезава Николай Георгиев. От името на ВМРО-БНД за кметското място ще се бори Виктор Витомиров. Симона Минева ще представя партия "Българска социалдемокрация".

В община Трън се провеждат частични избори за кмет, защото досегашният кмет Станислав Николов подаде оставка, след като бе уличен в конфликт на интереси.

Изборният ден започва от 07.00 часа до 20.00 часа. Ако пред секционната комисия има избиратели, които не са гласували в 19.00 часа, им се вземат документите и те гласуват не по-късно от 21.00 часа.

С укази на президента Росен Плевнелиев са насрочени частични местни избори са за кмет на кметство Хлябово, община Тополовград, област Хасково; за кмет на кметство Царимир, община Съединение, област Пловдив; за кмет на кметство Шишманово, община Харманли, област Хасково и за кмет на кметство Селча, община Девин, област Смолян.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини