Жените подчиняват мъжете само с едно докосване

Учени от Колумбийския университет твърдят, че само едно леко доксоване от страна на жената, тласка мъжа към необмислени постъпки. Психолозите провели редица експерименти с участието на 1 300 двойки на възраст от 22 до 47 години.

Те отишли в казино, където мъжете залагали, а дамите им стояли зад тях, като от време на време ги докосвали или галели по рамото.
В хода на изследването станало ясно, че след този знак на внимание, представители на мъжкия пол още по-настървено започвали да залагат. При това мъжете изпитвали необикновен душевен  подем. Физическият контакт кара мъжете да се чувстват защитени и в безопасност, твърдят учените.

Някои от жените така се увлекли в  нежността, че започнали да потупват кавалерите си по рамото. Тези действия ободрили играчите до такава степен, че те били готови да се разделят с все по-голяма сума.
Освен това, специалистите считат, че силният натиск в областта на гърба действа по-ефективно на психиката на хората, отколкото приятелските или делови ръкостискания, използвани при поздрав или потвърждаване на съгласие.

Другото откритие е това, че женските думи не обладават с такава сила, колкото ръцете им!

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини