Два манастира готови да приютят бежанци

Лопушанският и Чипровският манастири,които се намират на територията на Видинска света митрополия са готови да приютят бежанци от Сирия, съобщи Величкият епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит Дометиан, цитиран от БТА.

Епископ Сионий обясни, че е изпратил официално писмо до държавната Агенция за бежанците, в което предлага двата манастира да предоставят напълно безплатно убежище на бежанци от Сирия. Той уточни, че в светата обител имат възможност да се грижат за хората, които бягат от войната и търсят подслон за себе си и децата си.

Предвид това, че в Сирия живее голям брой православно население, убеден съм, че със своите действия Видинската света митрополия извършва богоугодна и хуманна дейност и подава ръка в тежък момент на хората, бягащи от войната, каза още епископ Сионий.

Величкият епископ Сионий, който е игумен на Лопушанската света обител, e получил благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан да инициира предоставяне на част от базата на Лопушанския и Чипровския манастири за настаняване на сирийски граждани, бежанци в България.

Поради големият брой православни християни живеещи в Сирия - над 30 процента от населението, сме длъжни към своите братя и сестри да проявим милосърдие, коментира епископ Сионий.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини