19 °C

Студентка стана на шега трета в крос, посветен на Съединението. Трима първомайци окупираха почетната стълбичка

Студентката Даниела Петкова се яви на шега на дистанцията 4000м в крос „Практикер“,  посветен на Съединението и завоюва бронзов медал, а три деца от Първомайска община заеха трите призови места в една възрастова група.

Даниела учи в Германия. Връщайки се в края на лятото се среща с приятели. Става дума, че тя поддържа физическата  форма с бягане. Те я канят да се включи в организирания за празника крос на 6 септември. С мисълта да завърши успешно дистанцията, студентката се включва. Самата тя се изненадва когато разбира, че е с призово класиране – трето място. Това не е първото участие на Дани в кросовата верига, организирана от „Спорт за всички“. Тя е част от най- успешния отбор на ОУ“Св.св. Кирил и Методий“, с треньор Минко Павлов. Преди около 10 години момичетата поставиха рекорд, който все още никой не е надминал.

Огромен успех на 6 септември постигнаха и момчетата V-VI клас. Тримата на почетната стълбичка са представители на Първомайска община – Николай Радев очаквано стана първи, Иван Тенев от Дебър- втори и Николай Петров от Градина – трети. Момчетата са запалени по леката атлетика и тренират заедно с инж. Митко Митев. Той тази година пробяга цялата дистанция от 22,900м, заемайки четвъртото място, изпреварен от представители на Пазарджик , Турция и Бургас.

С медал е и Румен Зидаров, завършил втори в групата на 40-50 годишните. Димитър Царев е първи в своята възрастова група. Макар и ученик в спортно училище, той не е картотекиран като лекоатлет и продължава да се състезава свободно.  

В състезанието на голямата дистанция от гр. Съединения до площад „Съединение“ в град Пловдив се включиха Бойчо Стайков и Божидар Вергов. В надпреварата участваха 153 състезатели от 8 държави, като имаше гости от Турция, Македония, Гърция, Сърбия, Русия, Великобритания и Италия. С много добро време на 11 място завърши Бойчо Стайков, а Божидар Вергов е 21 от всички състезатели.  Победители в голямото състезие са Йоло Николов и Силвия Дънекова.

На принципа „Важно е да се участва, а не да се побеждава“ в надпреварата се включиха и други първомайци - общо 11 човека.

Теодора Кирякова

Даниела Петкова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
20 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
20 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
20 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
20 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
20 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
20 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
20 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
20 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
20 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
20 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
20 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
20 сеп 2020
Последни новини