Студентка стана на шега трета в крос, посветен на Съединението. Трима първомайци окупираха почетната стълбичка

Студентката Даниела Петкова се яви на шега на дистанцията 4000м в крос „Практикер“,  посветен на Съединението и завоюва бронзов медал, а три деца от Първомайска община заеха трите призови места в една възрастова група.

Даниела учи в Германия. Връщайки се в края на лятото се среща с приятели. Става дума, че тя поддържа физическата  форма с бягане. Те я канят да се включи в организирания за празника крос на 6 септември. С мисълта да завърши успешно дистанцията, студентката се включва. Самата тя се изненадва когато разбира, че е с призово класиране – трето място. Това не е първото участие на Дани в кросовата верига, организирана от „Спорт за всички“. Тя е част от най- успешния отбор на ОУ“Св.св. Кирил и Методий“, с треньор Минко Павлов. Преди около 10 години момичетата поставиха рекорд, който все още никой не е надминал.

Огромен успех на 6 септември постигнаха и момчетата V-VI клас. Тримата на почетната стълбичка са представители на Първомайска община – Николай Радев очаквано стана първи, Иван Тенев от Дебър- втори и Николай Петров от Градина – трети. Момчетата са запалени по леката атлетика и тренират заедно с инж. Митко Митев. Той тази година пробяга цялата дистанция от 22,900м, заемайки четвъртото място, изпреварен от представители на Пазарджик , Турция и Бургас.

С медал е и Румен Зидаров, завършил втори в групата на 40-50 годишните. Димитър Царев е първи в своята възрастова група. Макар и ученик в спортно училище, той не е картотекиран като лекоатлет и продължава да се състезава свободно.  

В състезанието на голямата дистанция от гр. Съединения до площад „Съединение“ в град Пловдив се включиха Бойчо Стайков и Божидар Вергов. В надпреварата участваха 153 състезатели от 8 държави, като имаше гости от Турция, Македония, Гърция, Сърбия, Русия, Великобритания и Италия. С много добро време на 11 място завърши Бойчо Стайков, а Божидар Вергов е 21 от всички състезатели.  Победители в голямото състезие са Йоло Николов и Силвия Дънекова.

На принципа „Важно е да се участва, а не да се побеждава“ в надпреварата се включиха и други първомайци - общо 11 човека.

Теодора Кирякова

Даниела Петкова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
03 апр 2020
Последни новини