Невероятна техника за рисуване върху нокти (видео)

Харесват ли ви красиво изрисуваните нокти от снимката? А сега ще ви кажем добрата новина: не е нужно да притежавате сръчността и въображението на художник, за да си направите сами подобен маникюр. Ако си представяте как ръката ви трепери, докато се опитвате да рисувате върху малката нокътна плочка с още по-малка четчица, веднага ще ви успокоим - няма да се наложи да правите нищо толкова сложно!Показаните маникюри са постигнати на принципа на вековна техника за рисуване върху водна повърхност, наречена ебру. Тя води началото си от тюркско-ислямската средновековна култура. Но стига толкова факти. Все пак в момента имаме час по красота, а не по история, така че нека започваме с кратките инструкции.

Ще ви трябват единствено:съд с вода, клечка за зъби, лакове за нокти в избрани от вас цветове (могат да бъдат само два, а може да решите да използвате и много повече), лакочистител

Пет съвсем лесни стъпки: Цялата "философия" по направата на цветния маникюр е представена нагледно в двете клипчета, които сме поместили в статията. Всяко от тях представя различна шарка, но принципът е един и същ. Ще го опишем накратко тук.

1. Пълните най-обикновен съд с най-обикновена вода.

2. Използвайки четката в самото шишенце, капвате малко лак за нокти върху водата. Ще видите как той ще се разнесе в голям кръг по повърхността. В центъра на този кръг капвате малко и от следващия цвят. Той също ще се разнесе. Продължавате да редувате цветовете до получаване на желаното количество концентрични кръгове.

3.Невероятна техника за рисуване върху ноктите 3. С помощта на четка за зъби "раздърпвате" краищата на цветните кръгове, така че да получите интересна фигура, която ще ви допадне за дизайн на вашия маникюр. Написано с думи, може би не звучи много ясно, но от видеото ще видите колко е просто всъщност.

4. Нокътната ви плочка трябва да бъде напълно почистена от всякакъв лак. Внимателно я потопете в получената върху водната повърхност фигура, така че част от красивото изображение да остане върху ръката ви. Повторете упражнението с всички пръсти.

5. Остава само да почистите кожата около ноктите си, тъй като част от картинката ще остане и върху нея. 

Източник: http://www.petel.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини