Без извънредна сесия заради ВиК -Димитровград

Извънредна сесия на Общински съвет – Димитровград  във връзка с покана за общо събрание на „ВиК” – Димитровград няма да има. Това стана ясно по време на провелия се днес Председателски съвет.

„За” провеждането на извънредно заседание се обявиха председателят на Общински съвет Стефан Димитров, Катя Панева, председател на сесийна група на коалиция „Да за Димитровград” и общинския съветник Атанас Стефанов, който представляваше отсъстващия председател на сесийна група на ЕНП Петър Томов.

„Против” да бъде организирана извънредна сесия в отпускарския месец бяха заместник-председателят Димитър Петров, председателите на сесийните групи на БСП и ГЕРБ –Сашо Спасови Вълчо Митрушев.

"Извънредна сесия трябваше да има, тъй като има Общо събрание на ВиК – Димитровград и представителят на общината трябва да изрази виждането на всички ни за развитие на дружеството", коментира Стефан Димитров.

Той уточни, че в дневния ред на общото събрание са включени 3 точки, сред тях освобождаване на сегашния управител и избор на нов.

Участието на нашият представител в събранието е и начинът да съхраним добрите отношения и добър диалог с Министерството на регионалното развитие. А общината ни се нуждае от подкрепата на МРР за реализирането на важни инфраструктурни проекти, които ще решат много от проблемите с водоснабдяването в Димитровградско, коментира още председателят на ОбС. Той припомни, че такива проблеми тук има и те са много – в Меричлери и Великан, където има наличие на арсен в питейната вода, в Каснаково, Сталево, Върбица,Радиево,Бодрово и Странско – заради качеството на питейната вода и нуждата от чиста вода.

Димитров не скри факта, че ако на представителят на общината в общото събрание бе дадена възможността да участва, той можеше да направи и предложение за избор на управител на дружеството.

По въпроса дали смята, че трябва да бъде освободен досегашният управител на „ВиК”, Димитров отказа да вземе отношение. Но припомни, че последните няколко души, заемащи този пост не са предоставяли програми за развитие на ВиК сектора в общината. А подобни програми, според Димитров, са изключително необходими, за да се изяснят проблемите в тази насока и да бъдат заложени в Общински план за развитие на Община Димитровград 2014 –2020 г.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини