Рекорд - шофьорка с 1551 нарушения за 4 години

Млада жителка на Обединените арабски емирства постави рекорд по брой нарушения на правилника за движение по пътищата и написаните за тях глоби, съобщава изданието Emirates 24/7. За четири години жената, чието име не се споменава, е натрупала санкции в размер на 1 млн. дирхами (около $273 000).

Нарушителката е била открита напълно случайно, след като полицията на емирството Рас ел Хайма започнала да проверява своите архиви за водачи с изтекли документи за правоуправление на автомобил. Така органите на реда стигнали до 28-годишната дама, която от 2009 г. не е подновявала шофьорската си книжка и не е пререгистрирала своя автомобил.

Оказва се, че оттогава насам жената е извършила 1551 нарушения зад волана на своя Nissan Altima. В повечето случаи автомобилистката е превишавала скоростта и е карала по платени пътища в Дубай, без да плаща такса. Нарушителката е била привикана в полицията, където отказала да плати глобите си и сега с нея ще се занимава съдът.

Полицията в ОАЕ е шокирана от случая, тъй като в емирствата действа доста строга и ефективна система за наказания на нарушителите на правилника за движение. Общият брой наказателни точки за всеки водач е 70. Най-жестоките наказания са за управление на колата в състояние на опиянение, а също така и за отказ за оказване на помощ на пострадал при катастрофа или за управление на автомобил без номера. Тогава шофьорът се наказва с 24 т., а колата му се отнема за 2 месеца. При надаване на предимство на пешеходец или превишаване на скоростта, санкцията започва от 12 т., като в тези случаи нарушителят остава без автомобила си за поне 30 дни.

Предишният рекорд по глоби в емирството също принадлежи на дама. Жителката на Бангладеш, която работи в Дубай, е нарушила общо 257 пъти правилника. В резултат на това тя е „заработила” глоби в размер на $55 000.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини