Нова ТВ купи VBOX7

"Нова Броудкастинг Груп" придоби 70% от "Дарик Нет" АД и така, след финализиране на сделката, ще стане собственик на всички сайтове, част от "Дарик Уеб", както и на най-голямата дигитална медийна компания в страната – "Нетинфо" АД, съобщиха от компанията.

След приключване на процеса по придобиване активите на "Нова Броудкастинг Груп" ще включват популярните платформи за видео обмен и видео съдържание VBOX 7 и Nova Play, имейл платформата abv.bg, сайтовете за новини Vesti.bg, DarikNews.bg, Novanews.bg и сайтовете за спортни новини Sportni.bg и Gong.bg.

Това обединяване с изключително разнообразната гама от уебсайтове и мултимедийни платформи на "Дарик Уеб" и "Нетинфо" ще даде възможност на "Нова Броудкастинг Груп" да предложи на своите клиенти креативни и добре таргетирани рекламни решения, се казва в пресъобщението.

"Тази сделка променя изцяло "Нова Броудкастинг Груп". С тази стъпка, която е част от стратегията ни непрекъснато да предлагаме все по-иновативни решения на нашите клиенти, ние вече ще имаме и отлични възможности за достигане на аудиторията в дигиталното пространство, които да им предложим. Очаквам с нетърпение да започнем съвместна работа с екипа на "Дарик", каза Дидие Щосел, главен изпълнителен директор и заместник-председател на Борда на директорите на "Нова Броудкастинг Груп".

Сделката се очаква да бъде финализирана в края на септември и подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини