Черна дупка на Слънцето носи силни магнитни бури (видео)

Тези учени, които изучават феномена с потъмняването на почти цялата полярна област на Слънцето, твърдят, че не представлява сериозна опасност, защото дупки с такъв размер са наблюдавани и преди, макар и не много често.

Твърди се,  че черната дупка на Слънцето се изравнява с нас, като се движи със скорост от около 2 милиона мили в час, а по своя размер тя е 80 пъти по-голяма от Земята. Тази дупка се наричана коронарна, защото се намира в горните слоеве на слънчевата атмосфера – слънчевата корона. Основният проблем е, че именно такива аномалии са мощен източник на слънчев вятър, бързо изтласкващи слънчева материя в Космоса. Когато достигне Земята, започват магнитни бури, които се отразяват сериозно върху здравето на хората.

Огромната дупка няколко дни буквално залива планетата ни със слънчева материя. Ето защо не е изненадващо, че в края на юли, хората масово се оплакват от здравословни проблеми.

Кога "черната дупка" ще изчезне, учените не могат с точност да кажат, отбелязвайки само, че някои от тях "живеят" в продължение на около пет месеца.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини