Можете сами да засечете електромера

EVN България предоставя на своите клиенти възможност за самоотчет на електромерите към 31 юли 2013 г.
Самоотчитането няма задължителен характер, извършва се по желание и е само допълнителна възможност за клиентите.
Във връзка с влизането в сила на нови цени на електроенергията от 1 август 2013 г. всеки битов и малък стопански клиент може сам по желание да отчете своя електромер и да
предостави данните в удобен за него EVN Офис. Самоотчитането няма задължителен характер, извършва се по желание и е само допълнителна възможност за клиентите. То не отменя осъществяването на регулярен месечен отчет от страна на дружеството.
Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да попълнят показанията на електромерите си към 31 юли 2013 г. в декларация, която се подава в удобен за клиента EVN Офис (декларацията се предоставя и попълва на място). При попълването ú е необходимо да бъдат посочени ИТН (номер на измервателна точка) и клиентски номер. Тези номера фигурират във всяка една фактура за консумирана електроенергия. За по-голямо удобство клиентите следва да записват и телефон за обратна връзка с цел установяване на контакт с клиента в случай на грешно подадени данни.
При предоставяне на данните от самоотчета дружеството ще вземе предвид показанията и ще фактурира консумираната електроенергия до 31 юли 2013 г. включително по старите цени, а след тази дата – по новите тарифи, определени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).
Предоставянето на декларациите в EVN Офисите е безплатно и ще се извършва в периода от 1-ви до 5-и август 2013 г. включително (без събота и неделя). Работното време е от 08:00 ч. до 17:00 ч.
Посещението в EVN Офис е необходимо с цел гарантиране достоверността на показанията както за дружеството, така и за клиентите. Пълен списък с адресите на всички EVN Офиси може да бъде намерен на интернет страницата на дружеството www.evn.bg, както и на телефон 0700 1 7777.
Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини