„Борислав“ подхваща тренировки за 90 поредна година

Футболен клуб „Борислав“ започна подготовка за юбилейния си 90-ти сезон. Въпреки трудностите, неясен управителен съвет, без управител и без почти никакви финанси, един от най- старите клубове в страната ще се опита да направи нещо запомнящо се през следващата година. За това са привлечени 4 сериозни попълнения – Гюрсел Вели – шампион с Локомотив Пловдив, Борис Благоев – Фиго – бивш футболист на Ботев – Пловдив, Радослав Асенов и Богдан Иванов – футболисти на „Марица“ – Пловдив.

Много е трудно – споделя треньорът Димитър Янчев – Янеца – но сме решили подобаващо да отбележим  годишнината. За сега помага единствено кметът, но това е помощ „на парче“. Има проекти и възможности, които не можем да използваме защото нямаме работещо ръководство. Нямаме и спонсори. Иска ми се през месец май да се похвалим с добро представяне и да поканим за честването Боби Михайлов и големи отбори за контроли и демонстративни мачове като „Левски“, „ЦСКА“ и „Ботев“.

Първото по- сериозно изпитание след вчерашната първа тренировка е контрола с Димитровград, в събота – 27 юни на градския стадион. Предстоят срещи с „Евроколеж“ на 4 август и гостуване на 17 август на ФК „Марица“. Организира се и турнир с участието на отборите от  Чирпан и Симеоновград на 4 август.

Първенството се открива на 23 август.

Подготовка ще започнат юноши с треньор Златко Николов, деца – ръководени от Иван Рашев и подготвителни групи за момчета, родени 2003-04 година. Най- малките ще тренират под ръководството на Апостол Павлов и Иван Ганчев. Общо момчетата са 65-70, но в подготвителната се набират още желаещи. Отборът на децата е поканен за участие на турнир в Румъния, организиран от частната школа на Георге Хаджи. Но за да отидат трябва да се осигурят средства, а това ако не е „мисия невъзможна“, то е поне е „изключително трудна“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини