23 °C

Йордания и Кувейт търсят хранителни стоки за пазарите си

Гости от Кралство Йордания и Емирство Кувейт се срещнаха с производители на стоки от хранително – вкусовата промишленост  региона по покана на кмета на община Първомай Ангел Папазов. Негово превъзходителство д-р Хасан Бармауи- почетен консул на Кралството в Йордания, г-н Мохамед Морси собственик на фирма за търговия с промишлени стоки в Кувейт, придружавани от съпругите им г-жа Ирена Кърчева- зам.председател на Българо-йорданската камара за икономическо сътрудничество и г-жа Хемат Мустафа, съсобственик на фирмата, се запознаха с продукцията на 10 фирми, производители на консерви, млечни продукти, вино и птиче месо. Н.пр. д-р Бармауи благодари за посрещането и набеляза няколко стъпки за осъществяване на сътрудничеството в областта на търговията с хранителни продукти и намиране на подходящи партньори и пазари. В края на месец септември ще дойдат в Първомай повече представители на бизнеса от арабските страни, а през ноември – декември ще бъде организирана подобна среща и в Йордания. Той изрази готовност да помогне за организирането на такива събития и посъветва производителите : „Атакувайте арабските пазари с качествена продукция! Българската стока в Йордания е позната и имаме основа за развитие на сътрудничеството.“ Той запозна накратко присъстващите и с някои особености на търговията – мита, банкова система, транспорт, сертификати, схеми и др. Ситуацията в Сирия оказва влияние на всичко това, но аз се надявам положението да се успокои – допълни почетния консул.

Негово превъзходителство запозна присъстващите и с идеята за среща на Йорданския и българския министри на икономиката и ги призова заинтересованите да бъдат на тази среща от такова високо ниво.

Г-н Морси благодари за гостоприемството на кмета и на представителите на фирмите и заяви, че в Кувейт има интерес българските стоки да са на техния пазар. Той е собственик на над 70 специализирани магазини, стоките в които се зареждат след одобрение на държавни комисии.

Г-н Савов, управител на фирма „Шипка“, която изнася около 90% от продукцията си на арабския пазар, посъветва производителите: „Трябва да търсите точния партньор. Възможностите са големи.“

Освен представители на фирмите, на срещата присъстваха кметове от РАО ‚Тракия“и нейният изпълнителен директор проф. Иван Върляков: "Какъв е смисълът местната власт и кметът да инициатор на подобна среща? Във всички цивилизовани държави, когато правиш бизнес и искаш от него да произтече нещо добро, освен чистите бизнес преговори: човек с пари и човек с пари, в разговорите те винаги опират до властта била тя национална или местна. Например ако имаш пари и искаш да направиш едно кафени започват да се поставят въпроси- къде ще се влиза и излиза, откъде ще има вода, каква ще е организацията и куп други изисквания на властта, които трябва да бъдат удовлетворени. Нашата страна има няколко важни неща, които не могат да се отрекат: природните дадености; имаме традиция в производството на хранителни продукти; трето – в света войните вече се водят за чиста вода и храни.. Енергоносителите – като петрол са вече на втори план. Който вземе храните, който го направи навреме – той има бъдеще. Казват: „голям късмет, че еди-кой си срещнал еди- кого си“. Трябва да си готов за птичето на късмета и да имаш рамо, на което то да кацне. Това е което заслуважа похвала. За това правим всичко възможно за да подкрепим кмета на Първомай в неговата инициатива."

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
07 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
07 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
07 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
07 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
07 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
07 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
07 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
07 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
07 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
07 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
07 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
07 юли 2020
Последни новини