Безценно! Изобретиха чорапи, които не миришат

Британска фирма готви истинска революция в производството на чорапи, след като разработи чорапи с овъглени частици от зърна на кафе, които премахват лошия мирис на краката, съобщава "Дейли мейл".

Карбонизираните зърна действат като филтър, като привличат и неутрализират молекулите, предизвикващи неприятната миризма. Специално обработените чорапи са пуснати под търговската марка "Атлас".

Експертите отчитат, че гранулите, които влизат в контакт със стъпалото, осигуряват и по-добрата му вентилация и според производителите дават чувство за прохлада и в най-големите жеги.

Материята, от която е изготвен новият продукт, съдържа полиестери, памук и овъглени гранули от кафени зърна, които абсорбират потта и лошата миризма. Те действат на принципа на филтрите с въглен, предназначени за пречистване на водата.

Според проведените от производителите тестове новите чорапи поглъщат три пъти по-ефективно лошите миризми, отколкото памучните.

Всичко това се дължи на факта, че зърната от кафе се обработват по специален начин, така че да бъдат освободени от своите масла и от аромата на кафе. След това гранулите се влагат в полиестерите и памука, от който се произвеждат чорапите.

Два чифта от немиришещите чорапи "Атлас" струват 18 британски лири.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини