6 °C

Альона Биккулова пя и игра с първомайски деца

Альона Биккулова подари два учебни часа на децата в лятната школа „На море в Първомай“. Известната руска певица и актриса гостува в града за концерт, организиран от Национално движение „Русофили“. На следващия ден, преди да продължи към участието си в Твърдица, тя се срещна с малчуганите. Показа едни от най- популярните игри за повишаване на вниманието, използвани в обучението на актьорите- „Огледало“ , „Статус“ и „Зип-зап-зуп“, поощри ги и им показа най- често допусканите грешки. На сцената актьорите са приятели, те трябва да си помагат, да бъдат едно цяло- обясни актрисата и им показа нагледно как трябва да си сътрудничат. След това изпълни една от своите песни и пя с децата „Оранжева песен“ на руски. Всички присъстващи бяха очаровани от вниманието и сърдечното ѝ отношение към тях. Альона се срещна с библиотекарите и председателя на читалищното настоятелство Иван Караславов. Запозна се с дейността на институцията, разказаха й за успехите на руския състав „Ивушка“.

Ден преди това Биккулова покори публиката на концерта си не само с талант, но и с позитивното и благородно излъчване, с артистичното си присъствие. Чувствам се добре, там където знам че ме разбират – каза тя. Наред с по- малко известните романси, изпя и популярните „Катюша“ и „Альоша“, в които се включи и публиката.

Альона Биккулова беше придружавана от координатора на Националното движение „Русофили“ Антон Мартинов. Той обясни, че концертите на руската певица са част от опитите им да бъдат възстановени културните връзки между България и Русия и побратимените градове.

За себе си Биккулова разказа, че е завършила Театралната академия с червена диплома – най- високото отличие за успехи в учението. Учила е във време на преход, когато все още са се влияели от най- доброто от традициите в културата на СССР. Но продължава и традицията на руския романс, композира и пише песни в същия дух. Имала е концерти в Австрия и Малта, но славянският произход на двата народа я води най- често тук. Слуша български песни и открива, че те носят душевността и атмосферата на руските. Харесва много природата на България. Има усещането за святост и покой. Впечатлена е от българските манастири. За българите мисли, че са открити, гостоприемни, позитивни, усмихнати, добродушни… само хубави неща.

На раздяла с децата от школата, Альона им пожела да вярват в мечтите си, защото те имат свойството да се сбъдват.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
11 апр 2021

Случаен виц

Последни новини