Альона Биккулова пя и игра с първомайски деца

Альона Биккулова подари два учебни часа на децата в лятната школа „На море в Първомай“. Известната руска певица и актриса гостува в града за концерт, организиран от Национално движение „Русофили“. На следващия ден, преди да продължи към участието си в Твърдица, тя се срещна с малчуганите. Показа едни от най- популярните игри за повишаване на вниманието, използвани в обучението на актьорите- „Огледало“ , „Статус“ и „Зип-зап-зуп“, поощри ги и им показа най- често допусканите грешки. На сцената актьорите са приятели, те трябва да си помагат, да бъдат едно цяло- обясни актрисата и им показа нагледно как трябва да си сътрудничат. След това изпълни една от своите песни и пя с децата „Оранжева песен“ на руски. Всички присъстващи бяха очаровани от вниманието и сърдечното ѝ отношение към тях. Альона се срещна с библиотекарите и председателя на читалищното настоятелство Иван Караславов. Запозна се с дейността на институцията, разказаха й за успехите на руския състав „Ивушка“.

Ден преди това Биккулова покори публиката на концерта си не само с талант, но и с позитивното и благородно излъчване, с артистичното си присъствие. Чувствам се добре, там където знам че ме разбират – каза тя. Наред с по- малко известните романси, изпя и популярните „Катюша“ и „Альоша“, в които се включи и публиката.

Альона Биккулова беше придружавана от координатора на Националното движение „Русофили“ Антон Мартинов. Той обясни, че концертите на руската певица са част от опитите им да бъдат възстановени културните връзки между България и Русия и побратимените градове.

За себе си Биккулова разказа, че е завършила Театралната академия с червена диплома – най- високото отличие за успехи в учението. Учила е във време на преход, когато все още са се влияели от най- доброто от традициите в културата на СССР. Но продължава и традицията на руския романс, композира и пише песни в същия дух. Имала е концерти в Австрия и Малта, но славянският произход на двата народа я води най- често тук. Слуша български песни и открива, че те носят душевността и атмосферата на руските. Харесва много природата на България. Има усещането за святост и покой. Впечатлена е от българските манастири. За българите мисли, че са открити, гостоприемни, позитивни, усмихнати, добродушни… само хубави неща.

На раздяла с децата от школата, Альона им пожела да вярват в мечтите си, защото те имат свойството да се сбъдват.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини