Стефан Димиртов: На басейн "Химик" липсва съоръжение за хора с увреждания

Наредба за подпомагане на хора в нужда ще гледа вероятно през лятото Общинския съвет в Димитровград

Общинска наредба за подпомагане на хора в нужда от Димитровград се подготвя в момента, тя вероятно ще бъде разгледана от съветниците в някоя от летните сесии, съобщи днес председателят на ОбС Стефан Димитров.

На базата на тази наредба има идея да бъде създаден и фонд за подпомагане. Според Димитров, наложително е хора, изпаднали в затруднено положение да бъдат подкрепени.

В някои общини, където съществува такъв фонд, тавана на помощта е до една минимална заплата, посочи ОбС-шефът.

На утрешната сесия в Димитровград ще бъдат дискутирани две докладни, свързани с хора със здравословни проблеми на такива лица. Едната е за спешна операция на жена от Горски извор, а другата касае семейството на самозапалилия се Георги от кв."Марийново".

Общо 45 точки ще включва дневния ред на заседанието на Общинския съвет, което ще започне утре сутрин в зала "Гросето".

На него ще се разглежда Общинския план за развитие, част от Областната стратегия за развитие. На вниманието на съветниците ще бъде предложена и точката за разкриване на клуб на хората от третата възраст в село Добрич. По думите на Димитров, трябва да бъдат разкрити такива клубове във всички населени места, като те бъдат ремонтирани и пригодени за нуждите на възрастните.

Пред журналисти бившият кмет изрази опасения, че промяната на таксите за посещение на басейн "Химик", които ще гледат общинарите, ще доведат до отлив на деца от плувното съоръжение. Той е на мнение, че така малчуганите ще използват за развлечение река Марица, което е опасно. Шефът на ОбС смята, че на ремонтирания басейн "Химик" му липсва площадка, която да е на разположение на хора с увреждания и те също да могат да го ползват.

"След като са отделени 200 000 лв. за ремонт, спокойно може да бъде направена рампа за инвалиди и ние не трябва да ощетяваме тези хора", смята още Димитров.

На басейн "Химик" не е помислено за хората с увреждания и те са ощетени

На срещата с медиите Димитров коментира и предложението за разкриване на нови паркоместа в района на зеленчуков пазар в Димитровград, както и докладните с инвестиционни намерения в Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини