"Аура" станаха първи от първи път

 С първото си появяване на конкурс, квартет „Аура“ грабна не само първото място, но и сърцата на публика, колеги и зрители. На фестивала „Радост на брега- Ахелой 2013“ Радослава Ставрева, Светла Найдева, Антония Тунчева и Кристиана Сиракова, обединени и ръководени от Кичка Петкова се представиха с две песни   - „Тръгнала е малка мома“ и „Кожильо – писан и шерян“. Перфектното им изпълнение накара един от членовете на журито Калинка Згурова да възкликне: Вие сте само за износ. А Светла Караджова  - дъщеря на Надка Караджова, отправи предизвикателство към нашите момичета като ги покани на конкурс в София, в памет на майка й. След изпълнението си, квартет „Аура“ получи предложение да се включи в концерт пред хотел „Мидия гранд ресорт“.

„Радост на брега” се провежда под патронажа на кмета на община Ахелой г-н Иван Георгиев. Тази година беше неговото седмо издание. Той събра  творчески състави от България, Украйна, Русия, Грузия, Чехия, Унгария, Румъния. Целта на фестивала, който има конкурсен характер е запазване и обогатяване на музикалното, инструментално, танцово , изобразително и сценично  изкуство и  изява на талантите от България и други страни.

Покана за фестивала е била получена в СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, но с резолюция до учителката по изобразително изкуство Зорка Каразапрянова. Тя видяла, че в статута е записано – камерни формации с фолклор. Така се стигнало до решението квартетът да се включи. С помощта на „Искра“, „Денис“ и Община Първомай осъществили пътуването. За първото си място „Аура“ получи статуетка и грамота.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини