НФСБ иска задължително гласуване

Национален фронт за спасение на България продължава да настоява за касиране на парламентарните избори и оставка на кабинета „Орешарски”. Това каза съпредседателят на партията Валери Симеонов, предаде „Фокус”.

По думите му, колкото повече партии има в парламента, толкова повече са възможностите за оказване на натиск. Симеонов посочи, че в създалата се ситуация четирите партии, които са в парламента, ще направят всичко възможно да се задържат във властта. Четиримата лидери - Станишев, Местан, Сидеров и Борисов няма нещо, което да не са готови да направят, за да се задържат във властта, тъй като това е хранителната им среда, изтъкна Симеонов.

Според него вместо да се говори за нов Изборен кодекс, който само ще забави изборите и всички ще се опитват да бавят под предлог, че се прави нов кодекс, по-важно е в него да се поставят конкретни искания, а именно - да се впише задължително гласуване, както и изборен регистър, за да няма мъртви души в списъците. Главната цел трябва да е провеждането на избори час по-скоро, смята Симеонов.

 
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини