31 °C

Хисарския лечител: При тази природна аптека е неразумно да ползваме антибиотици

Енеьовден е празник зареден с мистика и огън, ден на неземни същества и пречистващ разум.  Вярванията в българската традиция са свързани с билки, самодиви и пречистена вода. На този ден празнуват билкарите. Срещаме ви с Хисарския лечител - роденият в Първомай, Георги Георгиев:

Г.Г.:Преди ме наричаха Народен лечител.  А аз си представях „народния лечител“  като възрастен човек, заслужил това звание. За това предпочетох да регистрирам търговската марка „Хисарския лечител“, тъй като постоянния ми адрес е в Хисаря. От 35 години се занимавам с билколечение. Насочил съм се към няколко основни заболявания – бъбречни, белодробни и нощно напикаване.

Защо само тези три?

Г.Г.:Лечителите обикновено са лечители на всичко, но аз мисля че е добре да се насочиш към нещо конкретно. Няма човек, който да разбира от всичко.

Това ли Ви отличава от останалите лечители?

Г.Г.:Няма друг лечител, който да е патентовал лекарства. „Ярг – 95“ е средство срещу най- силната човешка болка – бъбречната. Спокойно мога да заявя, че съм предотвратил стотици хирургични интервенции. Бъбречните заболявания са огромен проблем на световната медицина. А излекуваните доказват, че билколечението не са глупости. Нощното напикаване е нерешен медицински проблем. Лекувал съм хора от 4 до 46 години. За него се споменава още от Хипократ и Авицена. Методът, който прилагам е уникален. Имало е случаи, в които не съм успял да излекувам някого, но нямам случай на рецидив. Никой до сега не го е опровергал.

От кога и защо започнахте да се занимавате с билколечение?

Г.Г.:Наследих го от баба ми. Тя ми казваше: „Ще лекуваш хората. Прави го така, все едно са ти най- близките“.  Няма по-голямо щастие от това да даряваш здраве. Това е свише дарено. Идват хора с болка и виждаш как им връщаш радостта. Особено когато става въпрос за деца. Най- големият дар за една майка е здравето на детето ѝ.

А кой ще Ви наследи?

Г.Г.:Имам дъщеря, която е студентка по фармацевтика. Тя е моята гордост. Тя ще продължи дейността ми и ще го прави с необходимия ценз. Тя ще продължи пътя, започнат от баба ми – една селска знахарка.

Значи не влизате в противоречие с официалната медицина?

Г.Г.:Аз съм последният човек, който би говорил срещу нея. На мен ми е помагала и продължава да ми помага доц. Антония Недева. Тя е и официален консултант на регистрираните от мен лекарства. Аз нямам нищо общо с екстрасенси и гадатели. Моралът на истинския лечител е друг, а аз вечер си ляга спокоен. А лечението и личната ми философия е свързана неразривно с методите на Лидия Ковачева за лечебния глад.

И трябва да се гладува?

Г.Г.:Това е философия. Трябва да се яде по  малко.  Не трябва да се преяжда. Няма билка с която да се ограничи апетита. Всичко е тука – в главата.

Какво препоръчвате най- често на познатите си и на пациентите?

Г.Г.:При тази богата природна аптека, при ефективни за лечение растения, е неразумно да се използват антибиотици.

Има ли растение, което да е най- ефективно?

Г.Г.:Не бих го нарекъл точно така, но ако имах възможност щях да задължа всички да ядат радика. Става чудесна салата от нея, има я дълго време в природата, а е полезна за много неща – бъбреци, стомашни разстройства, жлъчни и чернодробни заболявания, диабет и др.

В сезона на вишните може да се приготви такава напитка, която утолява жаждата по- добре от всяка друга. В 2-3 литра вода се слагат 2-3 шепи вишни с дръжките и се варят до побеляване. Получената отвара има и профилактични свойства за бъбреци, белодробни, стомашно- чревни проблеми др.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
25 сеп 2020
Последни новини