Хисарския лечител: При тази природна аптека е неразумно да ползваме антибиотици

Енеьовден е празник зареден с мистика и огън, ден на неземни същества и пречистващ разум.  Вярванията в българската традиция са свързани с билки, самодиви и пречистена вода. На този ден празнуват билкарите. Срещаме ви с Хисарския лечител - роденият в Първомай, Георги Георгиев:

Г.Г.:Преди ме наричаха Народен лечител.  А аз си представях „народния лечител“  като възрастен човек, заслужил това звание. За това предпочетох да регистрирам търговската марка „Хисарския лечител“, тъй като постоянния ми адрес е в Хисаря. От 35 години се занимавам с билколечение. Насочил съм се към няколко основни заболявания – бъбречни, белодробни и нощно напикаване.

Защо само тези три?

Г.Г.:Лечителите обикновено са лечители на всичко, но аз мисля че е добре да се насочиш към нещо конкретно. Няма човек, който да разбира от всичко.

Това ли Ви отличава от останалите лечители?

Г.Г.:Няма друг лечител, който да е патентовал лекарства. „Ярг – 95“ е средство срещу най- силната човешка болка – бъбречната. Спокойно мога да заявя, че съм предотвратил стотици хирургични интервенции. Бъбречните заболявания са огромен проблем на световната медицина. А излекуваните доказват, че билколечението не са глупости. Нощното напикаване е нерешен медицински проблем. Лекувал съм хора от 4 до 46 години. За него се споменава още от Хипократ и Авицена. Методът, който прилагам е уникален. Имало е случаи, в които не съм успял да излекувам някого, но нямам случай на рецидив. Никой до сега не го е опровергал.

От кога и защо започнахте да се занимавате с билколечение?

Г.Г.:Наследих го от баба ми. Тя ми казваше: „Ще лекуваш хората. Прави го така, все едно са ти най- близките“.  Няма по-голямо щастие от това да даряваш здраве. Това е свише дарено. Идват хора с болка и виждаш как им връщаш радостта. Особено когато става въпрос за деца. Най- големият дар за една майка е здравето на детето ѝ.

А кой ще Ви наследи?

Г.Г.:Имам дъщеря, която е студентка по фармацевтика. Тя е моята гордост. Тя ще продължи дейността ми и ще го прави с необходимия ценз. Тя ще продължи пътя, започнат от баба ми – една селска знахарка.

Значи не влизате в противоречие с официалната медицина?

Г.Г.:Аз съм последният човек, който би говорил срещу нея. На мен ми е помагала и продължава да ми помага доц. Антония Недева. Тя е и официален консултант на регистрираните от мен лекарства. Аз нямам нищо общо с екстрасенси и гадатели. Моралът на истинския лечител е друг, а аз вечер си ляга спокоен. А лечението и личната ми философия е свързана неразривно с методите на Лидия Ковачева за лечебния глад.

И трябва да се гладува?

Г.Г.:Това е философия. Трябва да се яде по  малко.  Не трябва да се преяжда. Няма билка с която да се ограничи апетита. Всичко е тука – в главата.

Какво препоръчвате най- често на познатите си и на пациентите?

Г.Г.:При тази богата природна аптека, при ефективни за лечение растения, е неразумно да се използват антибиотици.

Има ли растение, което да е най- ефективно?

Г.Г.:Не бих го нарекъл точно така, но ако имах възможност щях да задължа всички да ядат радика. Става чудесна салата от нея, има я дълго време в природата, а е полезна за много неща – бъбреци, стомашни разстройства, жлъчни и чернодробни заболявания, диабет и др.

В сезона на вишните може да се приготви такава напитка, която утолява жаждата по- добре от всяка друга. В 2-3 литра вода се слагат 2-3 шепи вишни с дръжките и се варят до побеляване. Получената отвара има и профилактични свойства за бъбреци, белодробни, стомашно- чревни проблеми др.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини