15 °C

Хисарския лечител: При тази природна аптека е неразумно да ползваме антибиотици

Енеьовден е празник зареден с мистика и огън, ден на неземни същества и пречистващ разум.  Вярванията в българската традиция са свързани с билки, самодиви и пречистена вода. На този ден празнуват билкарите. Срещаме ви с Хисарския лечител - роденият в Първомай, Георги Георгиев:

Г.Г.:Преди ме наричаха Народен лечител.  А аз си представях „народния лечител“  като възрастен човек, заслужил това звание. За това предпочетох да регистрирам търговската марка „Хисарския лечител“, тъй като постоянния ми адрес е в Хисаря. От 35 години се занимавам с билколечение. Насочил съм се към няколко основни заболявания – бъбречни, белодробни и нощно напикаване.

Защо само тези три?

Г.Г.:Лечителите обикновено са лечители на всичко, но аз мисля че е добре да се насочиш към нещо конкретно. Няма човек, който да разбира от всичко.

Това ли Ви отличава от останалите лечители?

Г.Г.:Няма друг лечител, който да е патентовал лекарства. „Ярг – 95“ е средство срещу най- силната човешка болка – бъбречната. Спокойно мога да заявя, че съм предотвратил стотици хирургични интервенции. Бъбречните заболявания са огромен проблем на световната медицина. А излекуваните доказват, че билколечението не са глупости. Нощното напикаване е нерешен медицински проблем. Лекувал съм хора от 4 до 46 години. За него се споменава още от Хипократ и Авицена. Методът, който прилагам е уникален. Имало е случаи, в които не съм успял да излекувам някого, но нямам случай на рецидив. Никой до сега не го е опровергал.

От кога и защо започнахте да се занимавате с билколечение?

Г.Г.:Наследих го от баба ми. Тя ми казваше: „Ще лекуваш хората. Прави го така, все едно са ти най- близките“.  Няма по-голямо щастие от това да даряваш здраве. Това е свише дарено. Идват хора с болка и виждаш как им връщаш радостта. Особено когато става въпрос за деца. Най- големият дар за една майка е здравето на детето ѝ.

А кой ще Ви наследи?

Г.Г.:Имам дъщеря, която е студентка по фармацевтика. Тя е моята гордост. Тя ще продължи дейността ми и ще го прави с необходимия ценз. Тя ще продължи пътя, започнат от баба ми – една селска знахарка.

Значи не влизате в противоречие с официалната медицина?

Г.Г.:Аз съм последният човек, който би говорил срещу нея. На мен ми е помагала и продължава да ми помага доц. Антония Недева. Тя е и официален консултант на регистрираните от мен лекарства. Аз нямам нищо общо с екстрасенси и гадатели. Моралът на истинския лечител е друг, а аз вечер си ляга спокоен. А лечението и личната ми философия е свързана неразривно с методите на Лидия Ковачева за лечебния глад.

И трябва да се гладува?

Г.Г.:Това е философия. Трябва да се яде по  малко.  Не трябва да се преяжда. Няма билка с която да се ограничи апетита. Всичко е тука – в главата.

Какво препоръчвате най- често на познатите си и на пациентите?

Г.Г.:При тази богата природна аптека, при ефективни за лечение растения, е неразумно да се използват антибиотици.

Има ли растение, което да е най- ефективно?

Г.Г.:Не бих го нарекъл точно така, но ако имах възможност щях да задължа всички да ядат радика. Става чудесна салата от нея, има я дълго време в природата, а е полезна за много неща – бъбреци, стомашни разстройства, жлъчни и чернодробни заболявания, диабет и др.

В сезона на вишните може да се приготви такава напитка, която утолява жаждата по- добре от всяка друга. В 2-3 литра вода се слагат 2-3 шепи вишни с дръжките и се варят до побеляване. Получената отвара има и профилактични свойства за бъбреци, белодробни, стомашно- чревни проблеми др.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021

Случаен виц

Последни новини