Актуализират бюджета с повече пари

За пръв път общинският бюджет ще се ремонтира не защото трябва да се „запълват дупки“, а защото има постъпили нови средства от държавната хазна, които освобождават местни средства. В началото на годината за детските градини е получена субсидия, разчетена за по- малко от реалния брой деца. Сега тези пари са довнесени и това освобождава 33626лв заложени от местните приходи и такси за Дирекция „Образование“.  Освен това се отварят още две групи в детските градини „8 март“ и „Пролет“ в кв. Дебър. От таксите се очаква да постъпят още 4000лв. Това ще подпомогне разкриването на 4 педагогически и 2 непедагогически щата. Освободените средства ще бъдат използвани отново за дейности свързани с образованието – каквито са спешния ремонт на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и разширяването на ремонта на детската градина в село Дълбок извор.

От закриването на звеното за общинска охрана, ще се освободят още 20 000лв, но за сега не се знае точно колко ще струва услугата, когато започне да се предоставя от външна фирма.

Актуализацията на общинския бюджет ще се разглежда на редовната сесия на Общински съвет, утре – 20 юни 2013г, от 17.30ч. в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини