ДПС внесе предложение за отмяна на избора на Пеевски

ДПС е внесло проекторешение за отмяна на решението за избиране на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Лидерът на ДПС обясни, че предложението за отмяна на избора на Пеевски ще отвори възможност на премиера да предложи нова кандидатура, предаде БТА.

"Понеже никога не съм се свенял да призная, че от всяка ситуация трябва да извличаме и поуки, предлагаме парламентът да приеме нарочно процедура за обсъждане, изслушване на предложената кандидатура", допълни той.

Местан заяви, че носи лична отговорност за предложената кандидатура и за публичната реакция, предаде БГНЕС. Мотивът бил, че се предполагала ангажираността и на хора, "готови да си сложат главата в торбата".

По думите му, всеки е длъжен освен от своята самооценка, да се ръководи и от публичната оценка.

Местан добави, че тази сутрин Пеевски е оттеглил молбата си за прекратяване на депутатския му мандат.
По думите му, Пеевски не е встъпил в длъжност като председател на ДАНС.

След като бъде освободен от поста, Пеевски обаче може и да не се върне като депутат в парламента.

Лидерът на ДПС не изключи възможността да се наложи тълкуване на Конституционния съд по въпроса. Същото предположи по-рано днес и зам.-председателят на парламента Мая Манолова.

Местан уточни, че Пеевски е член на ПГ на ДПС, без да е член на партията, той е от гражданската квота и в партията никой не поставя под съмнение мястото му в парламентарната група.

Местан: Не познавам председателя на Корпоративна търговска банка

"Ще поема категоричен, необратим, публичен риск, защото съм публична личност. Ако някой някъде представи, дори косвено доказателство, че съм имал, не среща, а допир очи в очи, не разговор с въпросния председател на КТБ, повече няма да се занимавам с политика. Погледнете ме в очите! Не познавам това лице", зарече се Местан в отговор на въпрос.

Местан защити областният управител на Благоеград Муса Палев, че е "достоен мъж, в миналото на който няма и петънце и не само не може да бъде уличен в каквото и да е", не може да работи заради етническо различие.

В Благоевград днес десетки жители окупираха сградата на областната администрация, недоволни от новоназначения областен, който е от ДПС.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини