Ученици се легитимират в съда с бележник

Покрай тежкия завършек на учебната година, някои ученици забравили личните си карти

Ученици от хасковската Финансово - стопанска гимназия „Атанас Буров“ днес посетиха хасковския административен съд в обявения „Ден на отворени врати“. Като за начало, децата от 9-тите и 10-ти класове се запознаха с местоположението на съда и пропускателния режим. С известна изненада някои установиха, че за влизане в съда е необходим документ за самоличност. И най-разсеяните обаче помнеха че са ученици и вместо необходимата лична карта, показаха ученическият бележник, който за щастие също е валиден документ за самоличност. Въпреки това на децата бе напомнено, че липсата на лична карта носи глоба - в случая на техните родители. 

Посещенията на съда са традиция за възпитаниците на Финансово - стопанската гимназия, които шлифоват своите познания в законодателството с присъствия на дела от различен характер. Днес обаче поводът бе друг. Организираният от Административния съд „Ден на отворените врати“ целеше да запознае гражданите със структурата на съда, начина на функционирането му, принципа за разпределение на делата към наличните съдии.

Всички желаещи, можеха да научат за предоставяните от институцията съдебно - административни услуги, както и с начините за получаване на информация за съда и правораздавателната му дейност.

         От 14, 30ч. в съдебна зала № 1 бе предвидена среща с председателя на съда Теодора Точкова, която да отговаря на въпросите на гражданите.

Г.Христов

Други обаче бяха подготвени
Освен от Икономиката, се чакаха и деца от Гимназията по туризъм
Традиционното минаване през детектора
Опознавателна обиколка из сградата на Административния съд
Децата се срещнаха с председателят на съда Теодора Точкова/вляво/

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини