„Атака” иска отмяна на забраната за пушене

Сидеров и група негови депутати са внесли законопроекта в НС

"Атака“ внася проектозакон за изменение Закона за здравето, с които предлага да отпадне забраната за тютюнопушене на закрити обществени места. От партията посочват, че тази забрана се е оказала недобре обмислена и неефективна, а отмяната е “наложителна и в обществен интерес”.

Сега действащата забрана за тютюнопушене в закрити помещения, която е наложена от Закона за здравето, доведе до нарастване на безработицата с поне 30 хил. души, които собствениците на заведения за обществено хранене бяха принудени да уволнят заради намаления оборот, обясняват от “Атака“. 

Според националистите действащите забрани водят до спад в приходната част на бюджета с не по-малко от 300 млн.лв., което намали възможността на държавата да подкрепя своите граждани.

Сега действащите забрани нарушават правата на гражданите на Република България по смисъла на възможността сами да определят своя начин на живот, заключват от “Атака“.

Вносители на законопроекта са Волен Сидеров, проф. Станислав Станилов, Деница Гаджева, Маргарита Николова, Калина Балабанова и Миглена Александрова.

Внасянето на законопроекта идва на фона на провелия се вчера дебат на представители на ресторантьори и хотелиери с представители на БСП за темата за тютюнопушенето в заведенията.

В понеделник те постигнаха консенсус, че трябва да има либерализация на режима заради отраженията на забраната върху бизнеса.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини