Непълнолетни обират заведения и къщи

Новата мода сред крадците в Хасковско е ....да са непълнолетни. Трима апаши, най-малкият на 12 г, бяха задържани от полицията за извършване на кражби от частен дом и заведение. Тополовградски тандем на 16 и 17 години вчера проникнали в кафене в село Синапово и отмъкнали 240 лв оборотни пари. Крадците бързо били установени и задържани, но хубавото за тях е, че заради възрастта не могат да влязат в затвора. Още по олекотена е ситуацията за 12-годишна крадла от село Сираково общ. Минарални бани, която вчера се шмугнала в къща през незаключената и врата и задигнала 250 лв. По закон малолетните подлежат само на възпитателната методика на Детска педагогическа стая. 

Добър пример на подрастващите дават и батковците. 20-годишен хасковлия вчера проникнал в частен дом на бул. „Васил Левски“ и отмъкнал 160 грама златни накити, 2 мобилни телефона и 2 чифта маратонки. Полицията го открила бързо, както и част от инкриминираните вещи. 

Последната задържана за кражба през денонощието е 27-годишна димитровградчанка, работничка във фирма за дамско облекло в Димитровград. При ревизия от собственичката на фирмата е установена липса на 150 артикула облекло, за които са установено, че са присвоени от работничката, които тя е предала с протокол. По всички случаи в съответните управления са образувани досъдебни производства.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини