Инфаркт застигна треньор №1 на Хасково, рестартират го 7 пъти

Живко Архондев с една от купите за треньор №1 на Хасково

Трикратният треньор №1 на Хасково Живко Архондев е бил сполетян от тежък инфаркт късно снощи, научи Haskovo.net. Именитият спец е бил докаран в хасковската болница в състояние близко до клинична смърт. Наложило се е да му правят 7 електрошока за да възстановят сърдечната дейност. По принцип в подобни ситуации се правят 3 рестарта, после шансовете драстично намаляват. Архондев обаче е извадил късмет. 

Треньорът е бил опериран по спешност в отделението по инвазивна кардиология в МБАЛ. Успешната интервенция е завършила с поставянето на два медикамент-излъчващи стентове в стеснените участъци на кръвоносните съдове. Към момента пациентът е стабилизиран, лаконично изкоментираха от МБАЛ Хасково. Протича период на възстановяване. На този етап е рано за прогнози, защото операцията е била изключително сериозна, а състоянието на пациента-критично. 

Живко Архондев е един от най-изтъкнатите треньори по вдигане на тежести, при това не само в Хасково, но и в България. Дълги години той бе наставник и на девическия национален отбор на страната. Преди две години бе наказан заради употреба на допинг на негова състезателка, макар засечката да бе станала на лагер на националния отбор. Архондев не се примири да бъде далеч от спорта и започна да кове шампиони в силовия трибой. Наскоро се върна към първата си любов и веднага направи възпитаничката си Мая Иванова бронзова медалистка от Европейското първенство по вдигане на тежести за жени. 

Считан за един от стожерите на хасковския спорт през последните десетилетия. Общински съветник в местния парламент за периода 2011-2015-та година.

Екипът на Haskovo.net му пожелава скорошно и пълно оздравяване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини