Делян Добрев: Направихме за болницата повече, отколкото е правено за 30 г.

“Програмата на ГЕРБ за здравеопазването, както и във всички останали сфери, е много конкретна, без празни обещания. Поемаме единствено ангажименти, които сме сигурни, че можем да изпълним”, това заяви днес пред медици от МБАЛ Хасково Делян Добрев, водач на листата на ГЕРБ в региона.

„Благодаря на управителя д-р Близнаков и на целия екип за всичко, което направиха през последните 2 години в болницата. Тя се промени и това го виждат всички. Със съвместните усилия на екипа и с подкрепата на държавата в хасковската болница се случиха много положителни неща. Смятаме да продължим с тази подкрепа и го заявявам най-отговорно“, подчерта Добрев.

„Преди 4 години ГЕРБ имаше една невероятно силна програма в областта на здравеопазването, която, за съжаление, не можахме да изпълним изцяло. Но това се дължи на обективен фактор - тежкото наследство”, сподели изпълнителният директор на здравното заведение д-р Славчо Близнаков. "До момента болницата успя да стопи близо 2 милиона просрочени задължения. Ако тези дългове ги нямаше, парите щяха да бъдат инвестирани директно в хора, в сградите и в апаратурата на болницата. За около година и половина сме увеличили приходите двойно". Той подчерта, че по време на управлението на ГЕРБ след над 10 годишно прекъсване, държавата е започнала отново да помага за специализацията на лекарите. “Държавата в лицето на здравната каса ни е изплатила всички дължими суми, плащанията през последните месеци са регулярни, което изключително облекчава дейността на болницата,” каза още д-р Близнаков.

„Искам да споделя гордостта си, че през последните година и половина-две, благодарение на вашите усилия можем да наричаме тази болница с цялото съдържание на понятието „областна болница”, заяви на срещата кандидатът за депутат Ирена Узунова, която преди да стане областен управител, бе юрист на МБАЛ. „Вие направихте така, че да се гордеем, че в Хасково работят изключително кадърни лекари и медицински служители. Tук вече станa възможно модерното лечение с високотехнологична апаратура, което допреди 3-4 години ни се струваше нещо много далечно и невъзможно”, допълни Узунова.

Делян Добрев заяви, че през следващия мандат трябва да бъде реализиран проект за енергийна ефективност със средства от фонд „Козлодуй”. „Можете напълно да разчитате на нашата подкрепа, както досега”, категоричен бе Добрев.

След срещата Добрев посети изцяло обновени отделения на болницата, както и новите Неврохирургия и инвазивна кардиология. “Ангиографът, струващ милион и 800 хиляди лева, е закупен със собствени средства на болницата, той е най-новият в страната. Разполагаме с най-модерната подобна база. Кандидатстваме по проект - да направим тук трансграничен център за обучение на инвазивни кардиолози “, каза доктор Близнаков.

“Ако някой ми разказваше какво се е случило в хасковската болница само за година и половина, откакто управлява този мениджърски екип, нямаше да му повярвам. Тук виждам, едно лечебно заведение на европейско ниво.”, каза Добрев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини