Приказка по пижами за децата на Хасково в парк „Лебеда”

Приказка по пижами представиха за децата на Хасково в парк „Лебеда” днес актьорите Варвара Панкова и Анатоли Божинов – театрално студио „Шило”. Спектакълът бе подарък за малчуганите от Шени Делчева, водач на листата на ЕНП за хасковския избирателен район, но за политика изобщо не се отрони дума по време на детския празник.

Приказката по пижами всъщност бе доста свободна интерпретация на „Червената шапчица”, дотолкова свободна, че заинтригува дори родителите, както и бабите и дядовците, довели хлапетата в парка. Историята бе разказвана „за деца и възрастни”, а понякога хлапетата поправяха актьорите, щом смятаха, че бъркат приказката. Остроумните диалози и провокациите към невръстната публика бяха част от спектакъла, който заслужи овациите на децата, родителите и бабите. Някои от децата наблюдаваха от „втория ред”, вдигнати на ръце.

Малко встрани от импровизираната сцена пък се образува опашка пред Силвия Предова. Актрисата се бе заела с атрактивното за много малчугани изрисуване на лицата им в избрана от самите тях дегизировка. Повечето момиченца настояваха да са котенца, момчетата пък си избираха по-мъжествени физиономии. Една от майките дори се изкуши да пробва, но изглежда размисли и се отказа.

Новият парк „Лебеда” се превръща в истинска атракция за децата с няколкото си площадки за игра. Паркът все още се доизгражда, но още отсега се е превърнал в любимо място за малчуганите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини