Посланици на "Програмата за професионално ориентиране" стават най-добрите жени - пилоти в България

Програма „Професионално ориентиране",  разработена от СОНИК СТАРТ с представител на местно ниво – ЦОП Първомай вече реализира някои от заложените дейности.

И за да бъде всичко полезно за конкретната целева група на Програмата се залага преди всичко на атрактивното и различното от традиционно очакваното и предлаганото. Затова екипът на СОНИК СТАРТ предизвика своята изобретателност и широка партньорска мрежа, провокирайки младежката аудитория с нестандартни предложения за професии, които да засилят интереса към Програмата и да дадат възможност за качествено взаимодействие в средносрочен план. Програмата цели информиране, ориентиране и кариерно консултиране, които да дадат възможност на младите хора да придобият преки лични впечатления от дадена професия и среда, за по-добра ориентация в бъдещия избор.

Дамско рали „ Първомай 1“ – едно от атрактивните предложения, част от Програмата включи:

Представяне на СПОРТНИЯ СТЮАРД – възможност за професионален ангажимент и социална отговорност: кратък курс за стажант-стюарди и осигуряване на участието им в спортни събития в повече от едно населени места;

Представяне на ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПИЛОТ – адреналин и дисциплина: участие в ралито; достъп до сервизния парк; съдиите и пилотите;

Представяне на НАВИГАТОРА;

Представяне на СПОРТНИЯ СЪДИЯ

За да подкрепят програмата в ралито се включиха Констанца Томова – майстор на спорта по автомобилизъм . Шампион на България в дамския рали шампионат през 2004, 2005, 2006, 2009 и миналогодишен шампион.Веселина Лакова, която се състезава в дамския рали шампионат от 2008.

Дамите, заедно с техните навигатори след участието си в Дамско рали „Първомай 1“, с благодарности към екипа и доброволците на СОНИК СТАРТ, заявиха категоричното си решение да станат посланици на Програма „Професионално ориентиране“ в цялата страна и се ангажираха с още лични участия в подкрепа на младите хора, които искат да се реализират в сферата на автомобилния спорт.

Дамското рали беше част от честванията на третия рожден ден на ЦОП – Първомай. Официално годишнината ще бъде отбелязана утре, от 11.30 часа с водосвет и коктейл за официалните гости, а от 14.00 ще започне „Разказ за спорт и толерантност“ на скейтърската площадка. Участие в състезанието ще вземат всички желаещи, а умения ще демонстрират и професионални състезатели по скейтборд . Професионален дисководещ пък ще зарадва участниците с After SK8 парти от 21 до 23 часа. Записвания и информацияможете да получите на тел.  0886207985.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини