Mercedes ML е „заловил“ заподозрените за атентата в Бостън

Откраднат ML350 е завел полицията до заподозрените за бомбения атентат на финала на бостънския маратон.

Гледали сме го по филмите нееднократно и вероятно винаги сме си мислели, че не може „лошите“ да са толкова тъпи. Но ето че GPS навигацията в ML се прояви в реалността, лошите се оказаха тъпи (за щастие) и полицията стигна до тях. За съжаление постфактум, но все пак бяха заловени.

Собственик на Mercedes-а е бил 26-годишен мъж, чийто автомобил е бил откраднат от Тамерлан и Джокхар Царнаев. Заедно с автомобила е бил похитен и собственикът му, който е успял да избяга на една бензиностанция. Той се обажда на полицията и им казва, че автомобилът е със заводски инсталирана GPS система. Полицията отказва да даде информация, но Mercedes-Benz USA съобщиха, че на 19 април са били потърсени от полицията с молбата да бъде проследен въпросния автомобил. Това е било възможно благодарение на функцията Stolen Vehicle Location Assistance, част от телематичната система mbrace2, за която собственикът е бил платил таксата за използване.

Един час след засичане местоположението на ML350 един от заподозрените бомбаджии – Тамерлан Царнаев, бе убит след престрелка с полицията.


 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини