Облекчения за малки и среден бизнес предвижда ГЕРБ в следващ мандат

Редица облекчения за малкия и среден бизнес и пълна подкрепа при кандидатстването по различни програми за финансиране, гарантира при следващ мандат Делян Добрев водач на листата на ГЕРБ в хасковска област на срещата си с представители на бизнеса от региона. Срещата бе организирана по инициатива на Хасковската търговско промишлена палата. В нея участва и Красимир Стефанов втори в листата на ГЕРБ в региона.

“Енергийната ефективност, иновациите и приоритет за компаниите, които произвеждат материали с висока добавена стойност са акценти в управленската програма на ГЕРБ”, каза Добрев. Той припомни, че за следващият програмен период програма “Конкурентноспособност” предвижда 3 милиарда лева за малкия и среден бизнес. “Тези пари са реални за модернизация на съществуващи предприятия, откриване на нови работни места, това са средства, които ще създадат равни условия на нашите фирми с европейските” каза Добрев.

“Няма да има промяна на данъчните ставки при следващ мандат на ГЕРБ,” това каза Красимир Стефанов втори в листата на ГЕРБ в Хасково. По думите му досегашната практика е показала, че всяка промяна на данъчното законодателство води до намаление на приходите в бюджета.

Досегашното управление е успяло да дисциплинира плащането на налозите, каза Стефанов и добави, че НАП има намерение да облекчи проверките в малкия бизнес. Като малки се определят около 300 хиляди фирми. Те носят малко над 5 % от приходите в бюджета. Големите фирми са около 1000 а средните 7 хиляди. Красимир Стефанов каза още, че в бъдещ мандат ГЕРБ ще се стреми към облекчен процес на контрол над фирмите от различните държавни агенции.

С 20 % на година се увеличават приходите от данъци в бюджета на НАП, въпреки световната икономическа криза, подчерта Красимир Стефанов. Това според него се дължи на по дисциплината,за плащането на налози, която въведе правителството на ГЕРБ. По този начин от фирми излезли от “сивия сектор “ са излезли 1 милиард и 200 хиляди лева.

Като цел която си поставя ГЕРБ е още въвеждането на “златен стандарт” за изрядните фирми, който ще облекчи връщането на ДДС, стремежът ще е налога да бъде връщан до 7 дни, каза още Стефанов.

След срещата си с представители на бизнеса Делян Добрев и Красимир Стефанов се срещнаха с граждани в откритата приемна-шатра на площад “Свобода”.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини