Подслушването заля всичко. Кокинов подава оставка?

Черен петък за българското достойнство

Нова порция записи с подслушани разговори заля българските медии. Получени са на редакционните пощи между полунощ и 2 сутринта, според публикациите. Самите публикации тръгват около 12 наобед в петък, 26 април, точно две седмици преди деня за размисъл.

Шокиращите записи, според автора на писмото, с което са изпратени, са направени със СРС-та през април, на разговор между експремиера Борисов, бившия министър Мирослав Найденов и прокурор Николай Кокинов Анонимният автор твърди, че е служител на СДОТО, а записите са направени по поръчка на Цветанов, въпреки че вече не е министър.

Размисълът какво да сторят с полученото в редациите явно е бил твърде кратък след първата публикация. Май едни от първите са pik.bg, pressadaily.bg, около 10 сутринта, afera.bg, focus-news.net и blitz.bg не закъсняват. В следващия час публикуват и bnews.bg, inews.bg и който се сещате. И така до 17:30 среднощното писмо и звуковите файлове са навсякъде в българския интернет, и в YouTube. Така морето от гнус става океан, а достойнството за българите пътува бързо към дъното му.

След това започват реакциите - от БСП, от ДПС, от следствието, от прокуратурата.

Социалните мрежи правят вълната да достигне до цунами. Всички говорят за подслушване, възмущават се от подслушването, страхуват се да не ги подслушват, проверяват  по пръкналите се в интернет указания, дали не ги подслушват.

Междувременно около 17:30 стана ясно,че Николай Кокинов е зявил, че подава оставка от длъжността административен ръководител на Софийската градска прокуратура. Оставката му обаче трябва да бъде гласувана от ВСС. От прокуратурата са обявили, че аудиозаписите, както и текстовото възпроизвеждане на част от тях, са представени на главния прокурор от г-жа Диляна Димитрова - главен редактор на Информационна агенция "ПИК".

Предстои да се установи автентичността им. ВКП ще провярява и има данни за евентуално извършени престъпления против правосъдието и престъпления по служба. До момент е установено, че аудиозаписите не са резултат от прилагане на СРС по предвидения в закона ред спрямо посочените лица.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини