21 °C

Стартира „Равен старт за всички“

Екипът: ЕленаДобрева, Пенка Петкова, Катя Николова, Юлиян Димитров, Виолета Пеналска, Тодор Тодоров и Росица Генова

С конференция, посетена от учители, ученици служители в ОбА и медии беше поставено началото на изпълнението на проект „Децата на Първомай – равен старт за всички“.

Ръководителят Юлиян Димитров представи екипа си – технически координатор Катя Николова, счетоводител – Виолета Пиналска и ръководителите на партниращите организации –Тодор Тодоров – директор на ОУ“Георги Караславов“, Росица Генова – директор на ПГСС „Васил Левски“,Пенка Петкова – директор на ОУ „Христо Ботев“ – село Градина и Елена Добрева – директор на ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – гр. Първомай.

Накратко за дейностите и целите на проекта разказа Катя Николова. Общата стойност е 257 575лв, които ще бъдат получени по ОП „Развитие на човешките ресурси“ . Целевата група са 245 роми и 35 педагози, които ще бъдат обучени  за работа с тях по определените в проекта дейности. Тя обясни, че за партниращи организации са избрани училища, в които броят на ромите е значителен, разчитайки на учители, които вече са доказали способността си да работят с малцинствените етноси. Проектът предвижда работа в клубове и кръжоци, състезания, срещи, лагери и др.

Думата беше дадена на всеки от ръководителите на партньорските организации. Те представиха броя на клубовете и кръжоците,които ще се финансират по този проект. В Дебър – 14, в ПГСС – 5, като за най-атрактивен се счита Клубът по предприемачество. В  село Градина – 83 ученика ще бъдат обхванати в 7 кръжока и още 5 в ОУ“Св.св. Кирил и Методий“.  Всички директори се обединиха, около мнението, че проектът е полезен за оползотворяване на свободното време на учениците, ще мотивира децата,които ще се включат в него за полезни дейности и си пожелаха успешна работа през 13-те месеца за изпълнението му.

Два въпроса бяха поставени на екипа. Единият – защо точно тези учители трябва да бъдат обучавани при положение , че те вече имат опит. Оказа е, че обучението ще бъде изпълнено от фирма, която е избрана по закона за обществени поръчки и целта й е ръководителите на дейностите  да бъдат обучени за конкретните задачи. Част от модулите ще са „Билингвално образование“,“Сътрудничество със семейството“, „Изграждане на среда,стимулираща езиковото развитие“ и др. Обучението ще е изнесено и ще продължи 3 дни.

Вторият въпрос беше свързан с графика за изпълнение на дейностите. Юлиян Димитров отговори, че графикът е утвърден и че е съобразен с учебното време,за да не пречи на учебния процес.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
30 мар 2020
Последни новини