11 °C

Стартира „Равен старт за всички“

Екипът: ЕленаДобрева, Пенка Петкова, Катя Николова, Юлиян Димитров, Виолета Пеналска, Тодор Тодоров и Росица Генова

С конференция, посетена от учители, ученици служители в ОбА и медии беше поставено началото на изпълнението на проект „Децата на Първомай – равен старт за всички“.

Ръководителят Юлиян Димитров представи екипа си – технически координатор Катя Николова, счетоводител – Виолета Пиналска и ръководителите на партниращите организации –Тодор Тодоров – директор на ОУ“Георги Караславов“, Росица Генова – директор на ПГСС „Васил Левски“,Пенка Петкова – директор на ОУ „Христо Ботев“ – село Градина и Елена Добрева – директор на ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – гр. Първомай.

Накратко за дейностите и целите на проекта разказа Катя Николова. Общата стойност е 257 575лв, които ще бъдат получени по ОП „Развитие на човешките ресурси“ . Целевата група са 245 роми и 35 педагози, които ще бъдат обучени  за работа с тях по определените в проекта дейности. Тя обясни, че за партниращи организации са избрани училища, в които броят на ромите е значителен, разчитайки на учители, които вече са доказали способността си да работят с малцинствените етноси. Проектът предвижда работа в клубове и кръжоци, състезания, срещи, лагери и др.

Думата беше дадена на всеки от ръководителите на партньорските организации. Те представиха броя на клубовете и кръжоците,които ще се финансират по този проект. В Дебър – 14, в ПГСС – 5, като за най-атрактивен се счита Клубът по предприемачество. В  село Градина – 83 ученика ще бъдат обхванати в 7 кръжока и още 5 в ОУ“Св.св. Кирил и Методий“.  Всички директори се обединиха, около мнението, че проектът е полезен за оползотворяване на свободното време на учениците, ще мотивира децата,които ще се включат в него за полезни дейности и си пожелаха успешна работа през 13-те месеца за изпълнението му.

Два въпроса бяха поставени на екипа. Единият – защо точно тези учители трябва да бъдат обучавани при положение , че те вече имат опит. Оказа е, че обучението ще бъде изпълнено от фирма, която е избрана по закона за обществени поръчки и целта й е ръководителите на дейностите  да бъдат обучени за конкретните задачи. Част от модулите ще са „Билингвално образование“,“Сътрудничество със семейството“, „Изграждане на среда,стимулираща езиковото развитие“ и др. Обучението ще е изнесено и ще продължи 3 дни.

Вторият въпрос беше свързан с графика за изпълнение на дейностите. Юлиян Димитров отговори, че графикът е утвърден и че е съобразен с учебното време,за да не пречи на учебния процес.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
24 яну 2021
Последни новини