17 °C

Стартира „Равен старт за всички“

Екипът: ЕленаДобрева, Пенка Петкова, Катя Николова, Юлиян Димитров, Виолета Пеналска, Тодор Тодоров и Росица Генова

С конференция, посетена от учители, ученици служители в ОбА и медии беше поставено началото на изпълнението на проект „Децата на Първомай – равен старт за всички“.

Ръководителят Юлиян Димитров представи екипа си – технически координатор Катя Николова, счетоводител – Виолета Пиналска и ръководителите на партниращите организации –Тодор Тодоров – директор на ОУ“Георги Караславов“, Росица Генова – директор на ПГСС „Васил Левски“,Пенка Петкова – директор на ОУ „Христо Ботев“ – село Градина и Елена Добрева – директор на ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – гр. Първомай.

Накратко за дейностите и целите на проекта разказа Катя Николова. Общата стойност е 257 575лв, които ще бъдат получени по ОП „Развитие на човешките ресурси“ . Целевата група са 245 роми и 35 педагози, които ще бъдат обучени  за работа с тях по определените в проекта дейности. Тя обясни, че за партниращи организации са избрани училища, в които броят на ромите е значителен, разчитайки на учители, които вече са доказали способността си да работят с малцинствените етноси. Проектът предвижда работа в клубове и кръжоци, състезания, срещи, лагери и др.

Думата беше дадена на всеки от ръководителите на партньорските организации. Те представиха броя на клубовете и кръжоците,които ще се финансират по този проект. В Дебър – 14, в ПГСС – 5, като за най-атрактивен се счита Клубът по предприемачество. В  село Градина – 83 ученика ще бъдат обхванати в 7 кръжока и още 5 в ОУ“Св.св. Кирил и Методий“.  Всички директори се обединиха, около мнението, че проектът е полезен за оползотворяване на свободното време на учениците, ще мотивира децата,които ще се включат в него за полезни дейности и си пожелаха успешна работа през 13-те месеца за изпълнението му.

Два въпроса бяха поставени на екипа. Единият – защо точно тези учители трябва да бъдат обучавани при положение , че те вече имат опит. Оказа е, че обучението ще бъде изпълнено от фирма, която е избрана по закона за обществени поръчки и целта й е ръководителите на дейностите  да бъдат обучени за конкретните задачи. Част от модулите ще са „Билингвално образование“,“Сътрудничество със семейството“, „Изграждане на среда,стимулираща езиковото развитие“ и др. Обучението ще е изнесено и ще продължи 3 дни.

Вторият въпрос беше свързан с графика за изпълнение на дейностите. Юлиян Димитров отговори, че графикът е утвърден и че е съобразен с учебното време,за да не пречи на учебния процес.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини