„Слънце“ огря Хасково

Радост в жълто

Футболният отбор на „Слънце“ спечели 8-то издание на турнира „Децата и футбола“ в Хасково. Състезанието се проведе в рамките на два дни в спортна зала „Спартак“. Участваха 8 тима на деца родени след 1-ви януари 2001-ва година. В ожесточен финален мач, отборът на „Слънце“ с треньор Иво Конгалов надделя трудно с 1:0 над достойният съперник „Хасково 2009“. Детската гарнитура на представителния тим на града бе воден от дългогодишният титуляр в мъжкия отбор Живко Иробалия. 

По единодушното мнение на организатори и публика, емоциите от този турнир превъзхождат с много мачовете от българското футболно първенство. Че даже и Шампионската лига. 

Финалът предложи вдъхновяващ футбол. „Слънце“ измъкна победата с единствен гол на Ангел Петков в средата на първото полувреме. Победителите пропуснаха на няколко пъти да удвоят аванса си, като или вратаря спасяваше или защитници чистеха от голлинията. От своя страна пък „Хасково 2009“ имаше истински малшанс - на два пъти уцели гредите. 

Накрая триумфира радост в жълто. Или както се изрази фен от публиката-“Слънце огря Хасково“. 

И победители и победени получиха футболни екипи и по две футболни топки. Бяха раздадени и 11 индивидуални награди. 3 от тях бяха за шампионите-най-добър треньор, най-добър халф и най-добър играч на турнира. Последният, тарана на „Слънце“ Ангел Петров ще получи допълнителна награда от организатора-Асоциацията на българските футболисти, на специална церемония в София в края на годината. Там ще бъдат наградени всички „най-добри“ от регионалните състезания. 3 индивидуални награди отидоха у „Хасково 2009“-вратар, нападател, най-полезен играч. Най-техничният е от 3-я „Харманли 04“, голмайсторът-от „Топлика“ Минерални бани, най-добър защитник - в „Димитровград“.

Г. Христов

Иво Конгалов тренира 200 деца в школата си. Явно ги тренира добре
Ангел Петров ще бъде награден и в София
Мигове от финала-стената се пропуква
Битка на втория етаж
Шут от упор-вратарят на "Слънце" спасява
На педя над гредата
Хасково атакува
...и се защитава. Защитник чисти от голлинията
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини