Арестуваният вчера за измама, днес на свобода

Ескортирания от цяла рота полицаи Славов, днес бе пуснат от ареста

Зрелищно арестуваният при опит за измама Иван Славов днес бе освободен от ареста, след като изтече 24-часовата му полицейска мярка, научи Haskovo.net. От районна прокуратура Хасково потвърдиха, че няма наложена 72 часова прокурорска мярка. Нещо повече-няма и да се иска постоянна мярка задържане под стража.

Така публично закопчания мъж вчера, днес е свободен човек.

Припомняме, че вчера Славов бе проснат по очи на центъра на града и държан така повече от час, след като цивилни и униформени полицаи го атакуваха в момент, когато взимаше 2500 лв от 80 годишния Иван Русев. Самият Русев пък разказа пред медиите, че му искали парите уж за лечението на тежко болния му внук в САЩ. Според полицията, касаело се за схема за телефонна измама, за която били предупредени от кърджалийските криминалисти.

По източници от разследването пожелали анонимност, версията която Славов е лансирал в полицията е, че внукът Веско му дължал 5 хиляди лева. И всъщност 80-годишния дядо дошъл да издължи част от тази сума. Полицията се намесила, когато двамата се сдърпали. За крамола между евентуалния измамник и жертвата съобщиха и очевидци на събитието. Иначе по твърденията на бай Иван, той дал кротко парите и си тръгнал. Разбрал, че е жертва на измама едва когато ченгетата наскочили върху Славов.

Продължава работата по заведеното досъдебно производство.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини