Левон Хампарцумян: Заплатата ми не е с 6, а с 5 цифри!

 Моите доходи са си моя работа, отсече банкерът.

Заплатата ми на месец е пет-, а не шестцифрена, както се твърди. Това коментира пред Нова телевизия  членът на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Левон Хампарцумян.

Поводът за разговора с него беше фактът, че представителите на бизнеса напуснаха Националния съвет за тристранно сътрудничество, след като бе въведено новото изискване да извадят доходите си на светло.

КРИБ, БСК, БТПП и АИКБ обявиха, че напускат тристранката заради промените в Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни и обществени постове, предложени от лидера на РЗС Яне Янев. Те задължават членовете на тристранката също да декларират доходите и имуществото си пред Сметната палата. 

"Аз съм добре платен и не се срамувам от това, защото биографията ми е много ясна. Всичко, което съм постигнал, съм постигнал с труда си, с уменията си, с някакъв житейски късмет, ако искате“, категоричен бе Хампарцумян. Той подчерта, че работодателските организации подкрепят усилията на правителството за подпомагане на най-уязвимите групи и в никакъв случай не са възнамерявали да блокират работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

"Напускайки тази тристранка, формално вече не сме длъжни да подаваме тези декларации.  В крайна сметка моите доходи са моя работа. Хайде да вземем да тръгнем с бележки на ревера, на които да пише кой колко взима на месец и да се приключи циркът. Какви са тези севернокорейски работи?”, риторично запита банкерът.

"Между мен и данъчните няма тайни. Аз си подавам декларацията, плащам си данъците и с това приключват моите задължения да си декларирам дохода", посочи той. 
Според него се е създало впечатлението, че ако човек има малко повече пари и е състоятелен, това е срамно.

"Ако аз обеднея, вие няма да станете по-богати, господа, които искате да ми видите заплатата", отсече той.

"Лошите кредити у нас почти са замръзнали - има месеци, в които леко намаляват, и месеци, в които се увеличават, няма ясна тенденция към намаление, но поне няма ясна тенденция към растеж", коментира още Хампарцумян, който е изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Той обясни, че от банката работят с хората, които по една или друга причина се затрудняват с кредитите си.  "Опитваме се да разсрочваме, да отлагаме. Като цяло имаме интерес нашите клиенти да ползват повече от един наш продукт и да бъдат с нас през целия си живот, а не продавайки им един продукт, да ги накараме да забравят завинаги за банкови отношения, да бъдат разочаровани или озлобени, така че усилията от наша страна са налице, все пак сигурно още доста може да се направи“, допълни той.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини