Убиецът от „Надежда” дебнел трета жертва

Трета потенциална жертва на двойния убиец от "Надежда" изникна по време на повторния разпит на един от свидетелите. Оказа се, че Владимир Бошнаков, задържан преди година и половина за зверските убийства на Явор Иванов и Емил Даскалов, е планирал да се срещне и с трети свой приятел, на когото дължал пари.

Подсъдимият се уговорил да се види с Константин Бетов същата вечер, в която убил Емил. Бошнаков му обещал, че тогава ще му се издължи - нещо, което казал и на двамата убити, за да ги мотивира да се видят. Беков обаче отказал, тъй като вече имал друга уговорка.

Майката на убития Явор е категорична, че Константин е бил потенциална жертва.

На днешното заседание бяха разпитани общо двама свидетели, самият Бошнаков отказа да дава обяснения, а баща му беше заличен от списъка със свидетелите.

Прокуратурата за втори път в рамките на месец поиска 20 години затвор за убийството на Явор, което е максималното наказание по член 115 от наказателния кодекс. За второто убийство - на Емил, където обвинението е по член 116 от НК, обвинението настоя за доживотен затвор.

Припомняме, до повторния разпит на свидетелите се стигна след неочаквания обрат по делото за двойното убийство в столичния квартал "Надежда." На 7 март трябваше да бъде прочетена присъдата, но изненадващо съдия Снежанка Кюсева обяви, че такава няма да има.

Причината - по време на тайното си съвещание съдът е преценил, че има неизяснени обстоятелства и служебно отменя определението си, с което счита делото за изяснено и приключено.

Отлагането на присъдата стана година и половина след зверските убийства през септември 2011 година.

Мотивът е бил финансов, тъй като подсъдимият им дължал десетки хиляди левове.„Кредиторите" са били простреляни в тила с личния пистолет "Глок" на подсъдимия, а след това са били разфасовани и натъпкани в чували, от които той се е опитал да се отърве впоследствие. Успява да изгори Явор в огнище край село Дебели лаг. На майката дали само един не много голям плик с намерените останки. Тя обаче не се задоволила с тях.

Отишла на мястото и с голи ръце изровила още няколко костици, които след това погребала. Времето не стигнало на Владимир да се „погрижи" и за разфасования Емил. Полицаите го арестуват преди да изнесе чувалите от апартамента си.

Семействата на жертвите настояваха за доживотен затвор без право на замяна. За тях Бошнаков е сериен убиец, за когото по-леко наказание не може да има.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини