Турска бизнес делегация посети Първомай

Председателите на Търговските палати в турските градове Текирдаг и Малкара Дженгиз Гюнай и Умран Билгин, техни членове и бизнесмени от съседната държава уважиха бизнес форума, проведен в събота в залата на ресторант „Европа“.

32-ма бяха участниците от Турция, дошли на инициативата за сътрудничество между РАО „Тракия“ и Турската асоциация „Тракиякент“. Първомай беше третият град от посещението на делегацията, след Сливен и Димитровград. Гости бяха и кметове от РАО „Тракия“ и представители на турското консулство в България. Те бяха посрещнати от цялото общинско ръководство- освен Ангел Папазов, и от заместник –кметовете Юлиян Димитров и Николай Митков, председателят на Общински съвет Дечко Петков, секретаря на общината Костадин Ангелов, общински съветници.

14 фирми от региона представиха своя продукция, изключително в областта на леката и преработвателната промишленост. Това е и областта, от която гостите са се интересували най- много. Форумът откри кметът Ангел Папазов, който подчерта, че целта е осъществяване на взаимни контакти и бизнес -отношения, както и обмяна на добри практики. Към първомайския градоначалник се присъединиха кметовете на общините Чирпан и Садово – Кичка Петкова и Димитър Здравков. Чрез презентации гостите се запознаха с икономиката в региона и възможностите за инвестиции и сътрудничество.

Българо-турският бизнес форум е резултат на партньорството между РАО "Тракия" и "ТРАКИЯКЕНТ". Той цели да се осъществи стимулиране на местното икономическо сътрудничество в общините, членуващи в двете сдружения. Предишните съвместни два форума са били организирани през март 2010 и януари 2011 г. съответно в Текирдаг и Първомай.

 Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини