Вятърът издуха покрива на промишления пазар, търговците ги страх да се оплачат

Бурният вятър издуха част от покрива на промишления пазар над реката. Натрошени цветни парчета продължават да падат под напора на бурята. За щастие, те са леки и едва ли биха могли да наранят преминаващ по тротоара човек. Но стоката на търговците вътре е застрашена от сериозно повреждане при дъжд, оплакаха се те.

Няколко сигнали били подали до общинската фирма „Екопрогрес“, която стопанисва пазара. Никой от търговците обаче не посмя да застане пред обектива, нито дори да съобщи името си. „Ще ни изгонят. Ще ни оставят без хляб“, притеснени бяха те. Пазарът имал отговорници, но никой от търговците не посмя дори да ги назове по име.

По 72 лева плащали на „Екопрогрес“ за всяка маса на месец. Срещу това имали право да поискат от фирмата да обезопаси района, както и да защити стоката им. Никой обаче не посмя да застане с името и лицето си зад своите права.

От „Екопрогрес“ съобщиха за Haskovo.net, че шефът им Коста Сарджев е в отпуск. Той не вдигна мобилния си телефон. От общинската фирма отказаха да дадат телефон на негов заместник. Оттам надминаха себе си, като отказаха да назоват дори името му. Но той „не бил в офиса, а по обекти“.

Пресаташето на община Хасково също не вдигна телефона си.

След продължителни опити да се свържем  с някой от общинската администрация, който да вземе отношение по проблема, накрая се свързахме със секретаря Атанас Димитров. Въпреки, че заседаваше в някаква комисия, той реагира веднага и обеща да изпрати хора, които да опишат щетите и да вземат необходимите мерки.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини