Богоровци се надиграваха, победиха Момините сълзи

Четвъртото подред пролетно надиграване

Отбор от ЕГ "Д-р Иван Богоров" с името „Момина сълза" е победителят от днешното пролетно надиграване, организирано от димитровградската езикова гимназия в зала "Младост". Тимът включваше представители на 11 и 12 клас.

В четвъртото издание на надиграването взеха участие общо 6 отбора - четири от ученици от гимназията, един от ОУ "Ал.Константинов" и един от учители от "Богоров".

Второто място завоюваха "Рози"-те, съставени от възпитанички на десетите класове, а третото бе за учителския отбор.

Танцьорките от ОУ "Ал.Константинов" с името "Кокиче" заеха четвъртото място, а пети останаха "Детелини"-те от 11 "а" клас на Езиковата в Димитровград.

Шестото място бе отредено на отбор "Люляк", съставен от осмокласнички.

11 народни хора от различни фолклорни области в рамките на два часа показаха в Спортната зала танцьорите. Ръководителят на танцов ансамбъл „Звездица" Антония Иванова бе председател на журито, което включваше още преподавателите Вълчо Вълчев и Цецка Грозева и Веселин Иванов, също от ТА"Звездица".

Победители в играната в паузите ръченица станаха Деница Динева и Женя Делчева.

Проявата ознаменува началото на тържествата по повод 20-годишния юбилей на гимназията в Димитровград. Първенците печелят безплатна екскурзия до Карлово, поясниха от ръководството на училището.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Най-малкият отбор от ОУ "Ал.Константинов" станаха 4 място

Отбор "Момини сълзи" станаха победители в надиграването тази година

Отборът на учителите от "Богоров"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини