Убиецът от “Димитър Миленков” обиран многократно

Къщата на пенсионирания военен Иван Калмуков, който преди да се самоубие, застреля трима души в столичния квартал "Димитър Миленков", е била обиран многократно, пише "България Днес".

Мъжът подозирал именно съседите си от ромската фамилия Борисови, по които откри стрелба. Калмуков купил порутената къща през февруари 2000 година. Старите собственици  - семейство Раковски - решили да продадат дома си след като главата на семейството Иван починал. Вдовицата се споразумяла с Иван Калмуков и той инвестирал 9000 лева в имота. Веднага след сделката се заел с работа и за няколко години превърнал съборетината в кокетна къща с двор. Скоро след това обаче започнали набезите. Калмуков и жена му дори не съобщавали в полицията за всички кражби, защото в повечето случаи нямало никакви резултати и се обезверили. Подозирал обаче циганите от околните къщи. Въпреки че той гледал да е приятелски настроен към съседите си. Те твърдели, че крадците не са от махалата.

Чашата преляла в неделя, когато още от сутринта Борисови запалили пред къщата огромна клада и хвърлили в нея две автомобилни гуми. Целият ден вятърът духал черния дим право в двора на Калмуков. 67-годишният военен помоли да загасят огъня, но след категоричния отказ ударил Кирил Борисов с хвърлен на земята автомобилен таз и се прибрал в къщата като вика: "Утре всички ще ви застрелям!", твърди изданието.

Не е ясно защо иначе кроткия и спокоен човек не се е отърсил от афекта и в понеделник изпълнил заканата си.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини