С модерното банкиране се запознаха учебните компании в ПГСС

Лекция на тема „Мобилно банкиране и мобилни разплащания. Банкирай и плащай навсякъде през своя смартфон“ изслушаха двете учебни компании в ПГСС „Васил Левски“. Младежите се запознаха с услугата, която все още е малко позната у нас и се предлага ограничено. Очакванията на лектора Цветанка Христозова са до края на годината, смартфонът да се превърне в основно средство за извършване на банкиране. Освен с възможностите на услугата тя запозна учениците и с предимствата и – защита, без пластика, независимост от разположението а постерминалите и банките и др.

От своя страна младежите представиха двете учебно- тренировъчни виртуали фирми- „ММ- СТИЛ“ ООД за вътрешно офис- обзавеждане и „Триумф“ ООД за фотографски услуги и заснимане на радостни ритуали.

Преподавателката Севдалина Йорданова обясни, че този вид обучение се прилага за пръв път за класовете от специалност „Иономист“. Целта е обучаемите да получат знания, които да приложат в реален бизнес. Повечето ученици работят с интерес – похвали се тя - През месец април престои участие на една от фирмите на международното състезание за учебно - тренировъчни компании, което ще се проведе в Пловдив.

МКБ Юнионбанк, чийто представител е г-жа Христозова, стартира собствен проект в подкрепа на развитието на хората в направление на Корпоративната социална отговорност. Затова съвместно с Центъра за Учебно-тренировъчните фирми в средните професионални училища организира провеждане на „Час по модерно банкиране“. За работещите в банката от изключителна обществена значимост е поддържането на стабилна и устойчива връзка между бизнеса и образованието с цел подготовката на младите хора за професионална реализация. Проектът е основан на доброволчеството на служителите на Банката. Той не предвижда спонсорство, финансиране и пр. от страна на Банката, а само доброволния труд на неговите служители, положен в работно и извънработно време, което Банката - работодател подкрепя.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини