Издигнаха националното знаме на Драгойна

Група от 35 туристи развя националното знаме на връх Малка Драгойна в деня на Освобождението. Четата беше водена от „баш воеводата“ Наско Добрев, а най- малките туристи –Павел Аргиров и Георги Манчев станаха знаменосци. Много ентусиазирана и с малки почивки четата бързо превзе върха. Там туристите установиха, че освен знамето, зимата не беше пожалила и кола на който го връзваха. Наложи се да го качат на скалните блокове и с групови усилия да го издигнат. Окаченото знаме се понесе  нагоре под звуците на българския химн, звучащ от нечий телефон на патриот- планинар.

За настроение, организаторът Наско Добре беше подготвил игри с участието на деца и възрастни- дърпане на въже и скачане с чували. Състезателите не бяха разочаровани от наградите – за всички малчугани – вафли, за жените – банани, а на победителите мъже – вино с мезе.

След игрите се завърза и седянка ... На безопасно място беше запален огън и докато едни приготвяха обяда, други „отскочиха“ до Голяма Драгойна.  След това дойде ред на  разговори и песни ..... В ранния следобед групата напусна върха с новоиздигнатото знаме ...

 Живко Аргиров 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини