Изборите на 12 май

Изборите ще се проведат на 12 май. Това каза президентът Росен Плевнелиев пред Народното събрание.

"Не мога да допусна избори без необходимата готовност на ЦИК, не искам избори на Цветница и Великден, това са светли християнски празници, които не може да бъдат натоварени с политически страсти. Затова, ако и третият мандат не успее, изборите, ще се проведат на 12 май. Първата възможна дата е тази", каза Плевнелиев.

Решението са избори, някои очакваха парламентът да работи до края на мандата си, да вземе важни промени в закони. Вярвам, че е правилно важните промени в законите да бъдат направени от нов парламент. Това Народно събрание да се фокусира върху неотложни мерки и задачи, каза Плевнелиев. Такива са цената на тока, опазването на природните богатства и недопускане на тяхното унищожаване, каза Плевнелиев.

Проблемът е в неизпълнените обещания на политиците, неефективните институции и ниското доверие към тях. Това каза президентът Росен Плевнелиев в Народното събрание.

Някои от протестиращите искат ЕРП-тата да станат държавни - от друга страна не вярват в държавата, каза Плевнелиев. Искат държавата да не финансира партиите - кой да ги финансира - частният сектор ли и това по-добре ли е, попита Плевнелиев.
Предлагат депутатите да се отзовават - имали сме го и това. В двете Конституции на тоталитарната държава имахме такива текстове, каза Плевнелиев.

Говори се за национализация - това ще изгони инвеститорите, каза Плевнелиев. Проблемите няма да бъдат решени от днес за утре, но днес и утре ние ще вземем решения - каза Плевнелиев. Днес, пред очите на целия свят, в България се гори европейското знаме и се гори Конституцията, посочи той.

"Нашите сънародници искат да ги управляват почтени хора, да не ги крадат, да не ги лъжат и да живеят добре. Гражданите ни подадоха ръка, нека да я поемем". Това каза държавният глава Росен Плевнелиев в обръщението си в Народното събрание. Хората имат основателни искания, посочи той.

"През последните 23 години бяхме свидетели на много. България премина през няколко мащабни кризи. Имахме две експертни и две служебни правителства. Но историята на България не е само тези 23 години. Историята е важна, трябва да я помним, защото без корените си, ще изсъхнем бързо," каза още президентът.

Президентът Росен Плевнелиев поздрави новоизбрания български патриарх, който присъства в Народното събрание.
Българската Конституция ни пази в трудни моменти и предвижда как да ги преодолеем; тя е нашият стълб и опора, каза Плевнелиев. 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини