Майки: Партиите да декларират, че няма да ангажират тунинговани чалгаджийки за предизборните си кампании

Предизборните щабове на основните политически партии още отсега да декларират, че няма да ангажират скъпоплатени тунинговани попфолк изпълнителки за митинги и срещи с електората в предстоящата кампания за избор на депутати за 42-о Народно събрание, предлагат от Гражданско сдружение ”Майки срещу насилието в Студентски град”, съобщава сайтът Fakti.

Парламентарните избори тази година са изключително важни за бъдещето на страната ни, а може би за първи път от дълго време насам са и доста непредсказуеми, смятат в Сдружението на майките срещу насилието. При тази ситуация българските избиратели трябва да насочат цялото си внимание към предизборните платформи и послания на формациите, които претендират да изпратят депутати в новия български парламент.

А и самите политици би следвало да са максимално честни към електората и на предизборните срещи и прояви е редно да представят детайлно и в конкретика какви управленски програми имат за следващите 4 години, вместо да го „гъделичкат” и агитират с безплатни площадни увеселения под формата на кичови концерти с нашумели чалга изпълнителки, известни с циничните си песни, допълват от Гражданското сдружение. 

Попфолкът и кючеците категорично нямат място на предизборни прояви през лятото на 2013 г. – все пак нека не забравяме, че страната ни отдавна е направила своя нов цивилизационен избор, твърдо е заявила евроатлантическата си ориентация, подчертават от родителската организация.

В условия на продължаваща финансова криза е кощунство да се харчат стотици хиляди левове от държавната субсидия за парламентарно представените партии, за да се заплащат с тях тлъсти хонорари на силиконовите чалга певици за участия в едни или други предизборни мероприятия, заявяват майките и припомнят, че въпросната субсидия се формира от данъците, които плащаме всички. Ако предизборните щабове на водещите политически партии си позволят да наемат и този път попфолк звезди за кампаниите си, това ще означава и пряка финансова държавна подкрепа за чалга индустрията – нещо, което категорично не може да приемем и срещу което ще протестираме, предупреждават от Сдружението.

От родителската организация отбелязват, че лансирането на чалга културата и на ценностната система на силиконовите мутреси е сред най-отблъскващите явления на българския преход и води в перспектива до опростачване на нацията. Българските политици е редно да изпращат към избирателите ясни, европейски послания, те трябва да са истински водачи на нацията, а това ще рече, че чалгата и въртенето на гюбеци не бива да са акцентът на предстоящата предизборна кампания, подчертават майките.

Източник: fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини