Пияна лекарка залита на дежурство

За сигнал за офталмоложка от Александровска болница в София, пристигнала на дежурство в събота вечерта видимо нетрезва - трудно говорела и ходела и лъхала на алкохол, съобщи Би Ти Ви.Марио Владимиров придружавал баща си до очния кабинет в лечебното заведение. Лекарят на смяна им препоръчал да изчакат лекарката, която застъпва нощна смяна, защото тя вече била запозната с проблема на пациента от предишен преглед."Когато дойде, ние бяхме наистина потресени, защото докторката беше във видимо нетрезво състояние, не можеше дори да ходи в права линия. Залиташе, опита се да говори, но почти нищо не й се разбираше. Беше падала, като лактите и колената й бяха кални, имаше ожулване по лицето", обясни Марио Владимиров.Пациентите решили, че не искат да бъдат прегледани от лекарката, но тя настоявала все пак да им помогне.За сериозни лични проблеми на лекарката потвърдили колегите й от болницата. Тя работела в лечебното заведение от 20 години и до сега не е имала подобен инцидент.Началникът на Очната клиника доц. Петкова веднага извикала друг колега да я замести, а пияната офталмоложка била пратена вкъщи.Последствия при всички случаи ще има, коментира доц. Петкова.

Пияната лекарка е отстранена от работа до изясняване на обстоятелствата. Тя ще даде обяснения пред началниците си в понеделник.

Здравният министър Десислава Атанасова също е запозната с инцидента. Мнението й е категорично - ако се докажат свидетелските показания, лекарката ще загуби работата си."Пациентските организации смятат, че случаите на пияни лекари в последно време не са повече, а пациентите са по-бдителни. Препоръчват, ако станем свидетел на подобен инцидент, да се обадим в полицията", призова проф. Лъчезар Трайков, изпълнителен директор на УМБАЛ "Александровска"

Източник: vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини