Замъглихме се! Чакаме южнякът да ни отърве

Гъста мъгла тормози не само хасковско но и много други региони от България. Все пак, за наша гордост, тук мъглата е една от най-гъстите. В Харманли и Ивайловград видимистта е до 100 метра, а в Свиленград и особено в Тополовград се вижда на не повече от 50 метра , предупреждават от АПИ.

Мъглата в Хасково не интересна-вижда се на 200 и повече метра.Пътуващите из страната обаче трябва да знаят че гъста мъгла до 50 метра има в проход „Шипка”, в районите на Бургас, Айтос, Нова Загора. До 100 метра е сведена видимостта на АМ „Тракия” в района на Пазарджик, АМ „Хемус” при 414 км, АМ „Черно море” между Варна и Харамията, Костенец, Бяла Слатина, Гулянци, Българене, Червен бряг, Балчик, Каварна.- До 150 м в района на Лом, Раднево, Гълъбово, Мъдрец, Главан, Белоградчик.

Дъжд вали в Кюстендил, Перник и в района на Поморие и Странджа.

Времето ще се промени следобед под натиска на нови атмосферните явления. Специално за Хасково, тогава ще се заоблачи, ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, мъглата ще изчезне. В късните часове на деня се очакват валежи. Минимални температури 0 градуса, очаквани максимални днес от 11 градуса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини