Леден кинжал дебне свише пешеходците по „Съединение“

Леденият кинжал е прицелен от 4 метра в главите на пешеходците

Солидни подаръци свише дебнат пешеходците по тротоарите на оживения бул. "Съединение", в отсечката от кръстовището на „Раковски“ до ДНА. От стрехите на къщите са надвиснали висулки, някои от които с повече от опасни размери. Леден кинжал, дебел колкото човешка ръка и дълъг около метър виси над главите на хората преминаващи по левия тротоар. Почти никой от тях не подозираше какво го чака отгоре. А именно -  голяма и корава изненада, с реална опасност за живота. 

Висулката се бе проточила от водосточна тръба и бе на височина не по-малко от 4 метра. Предупредени от екипа ни пешеходци панически се отдръпваха от опасната зона, но някои свиха рамене с логичния въпрос „От къде да минем?“. Алтернативата бе пътното платно, наситено от преминаващи автомобили. 

Не само старичката къща на кръстовището с ул. "Ал. Стамболийски"бе проблем. 4-етажен блок по протежението на "Съединение" имаше цяла колекция от висящи ледени кинжали. Загрижени собственици ринеха снега пред домовете си, но дори и те не поглеждаха нагоре.

Мекото време започна разтопяването на висулките и е само въпрос на време те да започнат да падат, опасяваха се минувачи. Дори и при добро желание обаче, няма как собствениците да почистят стрехите, поради липса на подходяща техника за височинна работа. Пожарната премахва висулки, но само на сгради с обществено предназначение. По общинска наредба, собствениците на сгради трябва да се грижат за падаща мазилка или опасни ледени висулки, и при нужда да си наемат подходящи хора и техника за отстраняване на проблема.

Г.Христов

Забелязалите го преминаваха на бегом, но нямаше откъде другаде да минат

И другите жилища бяха подготвили ледени опасности

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини