Тъщата и свекървата са най-нежеланите по Коледа

Вече е официално – тъщата и свекървата са най-нежеланите гости на вечеря на Коледа. Това става ясно след проведено проучване, в което били запитани около две хиляди души във Великобритания, съобщава английският вестик „Daily Express”.

На челни места в списъка с най-нежелани гости на вечеря по Коледа са и тъстът, свекърът, както и бившият партньор.

На другия край на списъка е телевизионният водещ Стивън Фрай, който се смята за най-желания гост на коледната вечеря. Освен с него хората биха се радвали най-много да споделят празника с телевизионния водещ Пади Макгинес и комиците Миранда Харт, Пол О`Грейди и Ръсел Бранд.

"Едва ли някой ще се изненада, че след една тежка година хората посочват комици като най-желани гости на коледната трапеза. Най-добрият начин да оставим лошото зад гърба си е да се посмеем от сърце", казва Стефани Дейвис, експерт по психология и поведенчески науки.

„Моят съвет е да избегнем напрежението на коледната трапеза. Да търсим хумора във всяко нещо, да отстъпим назад при напрегната ситуация, да поемем дълбоко въздух и да си представим как тази сцена би била изиграна в ситком“, казва още госпожа Дейвис.

Данните от проучването показват още, че 87 процента от хората ще заложат на традиционната пуйка с прилежащата й гарнитура. Повечето празнуващи на Коледа ще седнат на трапезата около два и половина следобед.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини