Задържаха банда, готвела отвличане на сина на бизнесмен

През нощта е задържана група, която се подготвяла да отвлече сина на богат бизнесмен. Арестувани са трима, готови да извършат похищението и да поискат 100 000 лв. откуп.

За това съобщи по БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Полицейската операция стартирала в нощните часове.

Цветанов заяви по телевизията, че е осуетено отвличане на детето на бизнесмен, което според съобщението на МВР се оказа 26-годишен мъж от Перник. Самата "мишена" на похищението - младият мъж, е собственик на две фирми в града, занимаващи се основно с продажбата на дрехи.

Полицаите следели от няколко месеца действията на бандата. Задържани са трима софиянци за срок от 24 часа - 26-годишeн криминално проявен за грабежи, хулиганство и притежание и разпространение на наркотици, и други двама - на 24 и 27 години, които са без криминални прояви.

Те наели гараж в София, където възнамерявали да държат отвлечения. Гаражът бил специално изолиран и оборудван за целта. При обиските на домовете на тримата пък били иззети два газови пистолета, GPS-устройство за проследяване, GPS – скенер за откриване на проследяващи устройства, мобилни телефони и документи за закупуване на СИМ карти, два компютъра, белезници, синя полицейска лампа, маски и матрак.

“Тяхното желание бе за 24 часа да си докарат 100 000 лева - бързо отвличане и бързи и лесни пари. Доста аматьорският подход, който бе предприела групата, позволи нейното незабавно залавяне", каза Цветанов.

Задържаните са направили самопризнания.
Предстоят разговори с бизнесмена и сина му, който е бил набелязан за отвличане.

Днес ще има разпити по случая.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини